nedeľa 26. augusta 2012

L'Oreal: Color Riche Mini Nail Polish (REVIEW)


Už pred začiatkom leta do drogérií zavítala nová rada lakov na nechty od L'Oreal. Strašne ma priťahovala ich mini veľkosť, pretože niektoré odtiene, na ktoré som mala zálusk boli skôr sezónne záležitosti, pri ktorých mi je ľúto kupovať veľké balenie. No a potom tie odtiene... Uau. Niektoré boli taká krásne, až som sa ich zľakla. Veď viete, klasické: "K čomu to budem nosiť?"
No bola by hanba nevyskúšať aspoň jeden, nie?

ZÁKLADNÉ INFO:
Za 5 ml laku zaplatíte 4 eurá, pričom máte 24 mesiacov na spotrebovanie. To sa mi celkom ráta, keďže to pravdepodobne prežije aspoň dve letá.
Pravdupovediac, to je asi tak všetko, čo môžem povedať k infu, snáď ešte, že môj odtieň je 305 DA TING CORAL.


RECENZIA:
Pri navrhovaní obalu sa držali hesla: V jednoduchosti je krása. Fľaštička je sklenená a vrchnák zlatý. 
Štetec je tvarovaný trochu inak ako väčšina, myslím, že ho museli trochu prispôsobiť veľkosti balenia. Zboku je úzky, no zvrchu dosť široký. 
Konzistencia laku je veľmi dobrá, ani príliš tekutá, ani hustá. Veľkým plus je aj gulička vo fľaške, ktorá pretrepaním udržiava lak v kondícii. 
Neviem, ako je to s každým lakom z kolekcie, ale môj je farebne výrazný už pri prvej vrstve. Farba sa mi na nechtoch zdá trochu viac oranžová (menej koralová, ako by som si želala). Má jemnučký perleťový lesk, ktorý nie je na prvý pohľad výrazný. 
S dvoma vrstvami by som počítala v prípade, že nejde o bežné nosenie, pretože ak pri prvom nátere nepoužijete dosť farby, môže sa stať, že vám bude jemne presvitať necht.
Čo ma ale naozaj prekvapilo, bola výdrž. Lak mi na rukách držal viac než dobre, na nohách vydržal dokonca týždeň bez akéhokoľvek olupovania.

ZÁVER:
Produktu udeľujem 90% vzhľadom na dokonalú kombináciu kvalít: použiteľné množstvo, prijateľná cena (ak vezmete do úvahy klasické balenia), nádherné farby, kvalita laku,...
Ak máte voľné 4 eurá a ohliadate sa po originálnom odtieni, máte zelenú :D.

piatok 24. augusta 2012

ESSENCE: Pure Skin Purifying Nose Strips (REVIEW)

 Tamtadadá...
Fanfáry sú tentokrát na mieste. Essence má niekoľko vydarených výrobkov, ale rada Pure Skin obsahuje veci, o ktoré sa budem doslova biť. V jednom z mojich katastrofických scenárov prestanú vyrábať čistiace pásiky na nos, na ktoré je tu dnes recenzia. Ak podobné fámy začujete, prosím, dajte mi vedieť, nech najbližšie kúpim všetky v našom DM. :D

ZÁKLADNÉ INFO:
 Ide o hĺbkovo čistiace pásiky s vôňou zeleného čaju, ktoré boli navrhnuté tak, aby vyčistili upchaté póry, odstránili prebytočný maz a čierne bodky. Pravidelným používaním môžu pomôcť pri prevencii vzniku nových čiernych bodiek.
Obsahujú CLEARDERM COMPLEX, ktorý bol preukázaný dermatológmi ako efektívny. (všetko info je z obalu)
Používajú sa jednoducho: na vyčistenú pleť nanesieme malé množstvo vody v oblasti nosa, pásik rozbalíme a odlepíme od kúska priesvitnej fólie, nanesieme a prihladíme. Doba pôsobenia je 10-15 minút. Na záver pás jemne odlepíme, ak to ide ťažšie, trochu ho navlhčíme.
Pásiky sa nemajú používať na citlivú (tu by som to opravila na "precitlivenú", keďže ja sama mám citlivú pleť a toto mi nerobí problémy), podráždenú, veľmi suchú či slnkom spálenú pleť. Tiež sa nesmú používať častejšie ako každý tretí deň.
Balenie obsahuje 3 samostatne zabalené prúžky a stojí 1,79 . V rade sú aj čistiace prúžky na bradu a tvár.
Takto vyzerá jeden kus vo vonkajšom obale.


RECENZIA:
Zatiaľ som vlastnila asi 3-4 balenia a hoci som z nich na začiatku nebola unesená, teraz ich milujem. Problém bol v tom, že hoci póry čistili, nebolo to nič extra, nejakých pár bodiek a kvapku mazu. Kľúčom je však teplá voda/para. Tak ako u kozmetičky, aj tu sa oplatí oplachovať si tvár 30-60 sekúnd teplou vodou (rýchla verzia) alebo sa "napariť" nad hrncom. Teplo póry pekne roztvorí a pásiky majú voľné pole pôsobnosti. Takto sa mi podarí krásne vyčistiť nos od pórov plných toho bielo-priesvitného mazu a čiernych bodiek.
Inak je to dosť prosté: pásiky sa na navlhčenú pleť doslova prisajú a keď vyschnú, je ťažké zapájať okolie nosa do mimiky. Zlupovanie nie je najľahšie, no je to lepšie ako keby to šlo ako po masle a efekt by bol nulový. Prúžky majú výraznú vôňu, je to zmes koncentrovaného zeleného čaju a čistiaco voňajúcej látky.


Pre demonštráciu si dovolím uverejniť tento jemne nechutný obrázok. Väčšina nečistôt je polopriesvitná, preto ich nie je vidieť zo stometrovej vzdialenosti, ale kto sa chce pokochať naživo, musí zabehnúť do drogérky.

ZÁVER:
 S podobnými vecičkami nemám nejaké bohaté skúsenosti, aj keď som už párkrát zazrela niečo podobné aj u iných značiek. Essence mi vyhovuje, ba za tú cenu ma dokonca ohromuje. Možno najbližšie vyskúšam niečo iné, ktovie? Ak aj nemáte veľké problémy s pórmi, môže byť zaujímavé vyskúšať to. Koniec-koncov, to som si myslela aj ja a pozrite sa na obrázok... (Pre úplnosť pridávam hodnotenie: 95% Predsa len treba použiť teplú vodu, čo návod neuvádza.)


streda 22. augusta 2012

Páni: Rýchly, Výživný a Zachraňujúci (REVIEW)


 Pri výbere nadpisu som sa jemne inšpirovala rozprávkou Dlhý, Široký a Bystrozraký, aj keď tieto krémy si zaslúžia svoju vlastnú.
Krémy na ruky poznáme všelijaké: pekne voňajúce, ruky lepiace, totálne neúčinné.... dalo by sa pokračovať. Pred dvoma rokmi boli moje tlapky počas zimy ako z Mrázika mimoriadne doriadené, preto ma nadchol názov balzamu na ruky od Nivey SOS. Bol skvelý, a tak som postupom času prestriedala takmer celú radu (takmer celú preto, lebo novinku z rady Pure Nature som nezaradila medzi must-haves).
Výsledkom je tu hlasné odporúčanie krížené s recenziou.

NIVEA Express Hydration Hand Lotion s morskými minerálmi (100 ml)
Pán Rýchly sľubuje:

  • rýchle vstrebávanie 
  • ľahkú textúru
  • hydratáciu bez lepivého pocitu
Všetky atribúty potvrdzujem. Jednou zvláštnosťou je vôňa. Musela som si na ňu zvyknúť. Je ťažko popísateľná, ale nejako takto si predstavujem vôňu minerálov. :D Tento krém odporúčam na leto, kedy je vysúšanie menej drastické, no dlhodobo o to zákernejšie. Pre tie, ktoré musia mať v kabelke za každých okolností "mazátko", je tento výrobok skvelou alternatívou.

NIVEA Smooth Nourishing Hand Cream s makadamiovým olejom (100 ml)
Pán Výživný sa zas hrdí popisom:

  • ochranný krém na ruky a nechty s výživnou starostlivosťou
  •  rýchle vstrebávanie
  • jemné a hebké ruky po nanesení
Tu by som dotyčnému zrazila hrebienok, pretože o rýchlom vstrebávaní sa človeku môže akurát tak snívať. Na druhej strane to neberiem ako vadu, keďže ide o výživný krém, a tie sú spravidla mastnejšie. Zároveň som bola príjemne prekvapená jeho účinkom na nechty a pokožku okolo nich. Naozaj nemá problém s ich vyživením, dokonca v dni, kedy zaspávam na nohách, preskočím krém na nechty a lepšie si rozotriem tento. Rada ho používam hlavne v zime a večer ako posledný krok, pretože hoci výsledok je skvelý, pri chytaní vecí môžete nechať na mieste činu voľným okom viditeľné odtlačky.

NIVEA SOS Hand Balm s dexpantenolom a olejom z nechtíka (50 ml)
Pán Zachraňujúci je v sľuboch skutočný gentleman:

  • okamžitá úľava
  • pomoc extra suchej a popraskanej pokožke
  • upokojuje a zvláčňuje
Posledný z tria je koncentrát (preto má v názve "balzam" a nie "krém"). Testovala som ho za najtvrdších podmienok a musím uznať, že sa vyznamenal. Poradí si s boľavými rankami a po pár použitiach je vidno veľký rozdiel. Príde mi vhodný ako záchrana v poslednej chvíli, keď bežné krémy nezaberajú, ale pri pravidelnom krémovaní som si zatiaľ pokojne vystačila aj s pánom Výživným.

Všetci traja obsahujú technológiu Hydra IQ, ktorá pri pravidelnom používaní podporuje vlastný hydratačný proces pokožky, a to i v prípade opakovaného umývania rúk. Opäť potvrdené. Tento bod je ďalším z dôvodov, prečo sa iným krémom u mňa nedarí. Nivea pokrýva všetko, čo by som si od nej k rukám mohla želať.

ZÁVER:
Jednoznačne choďte do toho. Viem, že niekomu, kto bežne uprednostňuje značky za euro a podobne, by sa mohla zdať cena vyššia než sa na krém patrí, ale niekedy je dobré odoprieť si párkrát zmrzlinu a investovať to do seba.
P.S.: Ceny krémov sa od obchodu k obchodu líšia, niekedy majú na ne zľavy, ale orientačne sa pohybujú okolo 2,60  každý (balzam ako koncentrát stojí pri polovičnej veľkosti oproti ostatným rovnanko).

nedeľa 19. augusta 2012

Vždy som hovorila, že nie som taká bohatá, aby som si kupovala lacné veci...


 Dnes som robila revíziu kozmetického kútika a natrafila som na pár vecí, ktoré nielenže takmer vôbec nepoužívam, no niektoré sú mi vyslovene nepríjemné. Jasné, že si nepriznám príležitostnú slabosť na lacné výrobky, radšej počkám, kým sa ich doba spotreby nepriblíži k povážlivej hranici, a až potom sa ich zbavím s pocitom, že by to aj tak už nebolo dobré. Nejde o najhoršie produkty, proste ma z viacerých dôvodov nijak neoslovili.
(Všetky veci mám už veľmi dlho, preto nemám prehľad o cenách.)

SAHARA detské mlieko na opaľovanie
Pomenej známa značka SAHARA si ma svojím opaľovacím mliekom nezískala.
Ako kladné stránky hodnotím vhodnosť pre citlivú pokožku, ochranu pred jej vysúšaním a ochranu pred UVB lúčmi (nie všetky krémy ju majú).
Neskutočne mi však prekážala vôňa, ktorá sa nestratila ani po pár hodinách a v teple voňala dosť zvláštne.
Tiež sa mi nepáčilo, že ráno nanesená vrstva prestávala chrániť už pred obedom, a to som sa ani nekúpala .
(Hlboko sa ospravedlňujem za šmolkovské foto, môj foťák odmietol poskytnúť slušnú fotku.)







Garnier Essentials pleťová voda z ruží
Doteraz neviem, či ide o pleťovú vodu alebo tonikum. Nikde na obale to jasne nepíše, dokonca sú v rôznych jazykoch vzadu na obale oba názvy.
Inak ju hodnotím vcelku pozitívne, po použití sa pocit zhoduje so smajlíkom: pekná vôňa ruží a osvieženie.
Plus, neobsahuje alkohol, no ak nebola pleť hydratovaná, mala som slabý pocit pnutia.
Nič svetoborné.








DM Sun Dance Self Tanner
Samoopaľováky mám rada, lebo je to zdravá alternatíva k nadmernému opaľovaniu, nehovoriac, že sú použiteľné kedykoľvek.
Cena tohto bola v pohode, preto som si povedala: "Prečo nie?"
Bohužiaľ, hoci sa mi výsledný efekt páčil (farba nie je žltá), s používaním stále otáľam.
V prvom rade mi vadí smrad, ktorý slušne konkuruje chemičke.
To by som ale prehltla. Čo ale neznesiem je fakt, že ide o trochu lepšie držiacu hnedú farbu na kožu. Už pri miernom sprchovaní a otieraní o šaty ide dole. Vôbec nepodporuje tvorbu vlastného pigmentu.






pure 3 in 1 make up removal wipes
Posledný kúsok je proste čistý priemer.
Na obale boli nasľubované hory-doly (dokonalé odlíčenie, hydratácia, tonizácia, zjemňuje, osviežuje pokožku, bla, bla....)
Skutočnosť? Odstránenie makupu je minimálne, skôr sa to uplatní pri korigovaní presahov, hydratácia ani náhodou, no ani nevysúša.
Balenie spotrebujem na drobné úpravy a čistenie rúk a náradia.




Máte aj vy podobné nezdary v zbierke?

Modrá je dobrá


 Mojim úplne najobľúbenejším balzamom je Astrid balzám na rty s jojobovým olejom. Systematicky ničím balenie za balením, pretože pokrýva všetky moje požiadavky. Raz za čas sa však musím uchýliť k náhrade. 
Naposledy som sa odhodlala dať druhú šancu Labello, keďže si pamätám na zmiešané pocity z času, keď to bola prakticky jediná "značka".

ZÁKLADNÉ INFO:



O balzamoch nebudem písať romány, hore som preto uviedla základné parametre: gramáž, doba spotreby od otvorenia a cena. K Astrid by som ešte rada dodala, že sa zháňa trochu horšie, ale permanentne ho vidím v Teta drogérii. 

RECENZIA:
 Astrid je jednoznačne viac výživný z dvojice. Má prírodne pôsobiace sfarbenie a mne vonia veľmi príjemne. Je to taká nevtieravá a podarená vôňa. Čo si na ňom cením je, že drží na perách dlhšiu dobu, čiže nie je potrebné natierať ho každé dve minúty. Hydratovaný pocit máte aj keď si ho nedáte deň-dva. Niekto by možno povedal, že je na leto mastný, no ja ho tak nevnímam. Proste znížim počet vrstiev a ide sa. Myslím však, že na zimu by vyhovoval každému. Je bez chuti.

Na druhej strane Labello ma opäť sklamalo. Vzala som si špeciálne druh Hydro Care, aby sa nič nedalo zvaliť na vysušujúcu farbu či lesk, no nepomohlo. Na prvý pocit sa zdá byť fajn, aj keď mi hrozne vadí chemická vôňa (vôbec sa ju nesnažili zamaskovať) a jemne horkastá chuť. Je dosť lesklý, no zároveň sa rýchlo vpíja bez dlhodobého efektu na vysušené pery. Dokonca si dovolím tvrdiť, že by si moje pery bez neho viedli lepšie.

UPDATE: Stále trvám na výroku o neprítomnosti dlhodobého efektu, no beriem späť poslednú vetu recenzie. Nie je to také zlé, no moje zhýčkané pery si museli na prechod zvyknúť.


ZÁVER:
 Jednoznačným víťazom je balzam od Astrid. Skutočne odporúčam vyskúšať, neoľutujete. Labello síce miniem (keď už som za to vysolila tie 2 ečka), no budem sa modliť, aby to bolo čím skôr.

streda 15. augusta 2012

Ten štetec je nový? Nie, je vypraný v Perwolle! :D


 Sú to skvelý pomocníci, no keď príde na hygienu, nechávajú všetko na nás. Povedomé, že?
Štetce samotné sú relatívne drahá záležitosť, a keď sa k tomu pridruží starostlivosť o ne, zvyšuje sa šanca, že sa na to vykašleme. Preto sa dnes chcem s vami podeliť o pár receptov na domáce čističe, ktoré používajú ingrediencie bežne dostupné v domácnosti.

Dôkladný (vhodný na štetce na makeup, BB krém, podkladovú bázu, masku,...aj vodeodolné)
  • 1/2 pohára teplej vody (ak máte prístup k destilovanej, klobúk dolu. Ak nie, je to v poriadku, problém by mohol nastať len ak máte príliš tvrdú vodu.)
  • 1 PL tekutého prášku ako Perwoll/Woolite
  • pre jemnú dezinfekciu, môžte pridať 3-5 kvapiek čajovníkového oleja (predávajú ho napr. v Oriflame)
Jemný (postačujúci na štetce na tiene, lícenky, púdre,... Výnimkou sú tie extra pigmentované.)
  • 1/2 pohára teplej vody
  • 1 PL detského šampónu
  • 2-3 kvapky čajovníkového oleja
Odmastňujúci (bonus, ak používate produkty na olejovej báze)
  • 1/2 pohára teplej vody
  • 1/4 pohára octu
Množstvá sú orientačné, záleží na počte štetcov a intenzite zašpinenia. To sa dá však jednoducho regulovať.
Samozrejme existujú aj iné recepty, ak nemáte problém s angličtinou, veľa ich nájdete aj tu.

Ak si neviete poradiť s extra držiacim vodeodolným produktom, pridajte kvapku olivového oleja.
Na zjemnenie môžete do zmesi pristreknúť tekutý kondicionér.

Štetce je fajn hĺbkovo čistiť raz týždenne, pretože aj keď nie sú používané každodenne, stále na nich sadá prach. 
Potrebujete najpoužívanejšie štetce očistiť priebežne? Žiaden problém. Vezmite obal s rozprašovačom (Garnier kondicionéry sú na to ako stvorené), namiešajte vhodné množstvo obľúbeného domáceho čističa (vhodnejšie sú tie s nemastným zložením) a čistite hoci aj po každom použití.

TIPY na čistenie:
Nezávisle od receptu budete potrebovať:
  •  kuchynské papierové utierky (ak chcete môžete tomu zasvätiť aj starý uterák). Tie sa používajú na priebežné ľahké čistenie a sušenie pri hĺbkovom čistení.
  • podľa množstva štetcov 1/2-1 liter teplej vody. Šetríte tak, lebo v v miske využijete všetku vodu, zatiaľ čo väčšina vody z kohútika odtečie do odtoku.
  • misku na prepieranie
  • malý tanier na koncentrovaný prípravok 
Pri umývaní treba ísť na štetce jemne, v žiadnom prípade neohýbať štetiny do všetkých smerov, lebo by sa mohol poškodiť tvar,
Na záver je dôležité dôkladne ich vypláchať, inak by sa mohli postupne vysušiť.
Na konci ich jemne pretvarovať do pôvodného stavu a nechať sušiť na vzduchu tak, aby sa štetiny ničoho nedotýkali (na to poslúži kuchynská linka, okenná parapeta, či radiátor).

Dúfam, že som vám pomohla, a ak máte vlastné recepty, podeľte sa s nimi v komentároch :D.

utorok 14. augusta 2012

MAYBELLINE: Affinitone Blush (REVIEW)


 Tak teda lícenka. Hm, až donedávna pre mňa tento kúsok dekoratívky prakticky neexistoval, ale potom som objavila jeho moc osviežiť tvár a dodať jej zdravý vzhľad. Pri výbere som stavila na prirodzenosť a univerzálnosť.

ZÁKLADNÉ INFO:
Podľa popisu na zadnej strane má ísť o:

  • prirodzenú farbu, ktorá vydrží
  • s hladkou textúrou, ktorá sa ľahko rozotiera
  • bez oleja
  • neupchávajúca póry
  • dermatologicky testovaná
  • s priloženým štetcom
V zložení som vysliedila 5 parabénov.
Lícenku je treba spotrebovať do 24 mesiacov od otvorenia, no nikde som nenašla poriadny údaj o množstve v balení...
Jej cena sa pohybuje okolo a ja mám odtieň #62 Rosewood.


RECENZIA:

FARBA
je typická staroružová s podielom marhuľovej. Obsahuje síce mikroskopické trblietky, no tie sú jednak na prvý pohľad neviditeľné a tiež sa po aplikácii stratia.
Tento odtieň je veľmi prirodzený hlavne na svetlých tónoch pokožky. Obávam sa, že na snedej pleti by nevynikol. 



APLIKÁCIA
Spolu s ňou som si kúpila aj štetec na lícenku od Catrice, avšak hneď pri prvom použití mi kleslo srdce o pár centimetrov, pretože so spomínaným štetcom sa mi podarilo nabrať vyslovene smiešne množstvo prášku. Teda na tvári sa neobjavilo takmer nič. Skúšala som to viackrát s rôznou intenzitou, no bez úspechu.
Tak som sa preorientovala na mini štetec, ktorý je súčasťou balenia. 
Je pomerne zvláštne tvarovaný a pri používaní musím byť viac opatrná a dôsledná, aby som neskončila s vojnovým líčením Apačov. To by mi až tak neprekážalo, ale tie štetinky sú tak drsné...haúúú. Ešte trochu a vzdám to. Táto vlastnosť sa ale uplatnila pri naberaní farby. Funguje viac-menej v poriadku.
Neviem, či sú všetky lícenky z tejto rady také tvrdé, možné je aj to, že moja má nejakú vadu.

VÝDRŽ
Farba nie je nijako výrazne pigmentovaná, no aby som jej nekrivdila, je to taký lepší priemer. 
Na tvári vydrží 3-4 hodiny, táto doba sa však môže meniť v závislosti od podmienok.
Veľkým plus je ale skutočnosť, že lícenka naozaj neupcháva póry.

ZÁVER:
Najväčšou prednosťou produktu je podľa mňa farba, ktorá sa ako jedna z mála dá označiť za naozaj prirodzenú. Strašne ma ale irituje aplikácia, preto sa poobhliadnem po inej hneď, ako ma táto omrzí (keďže pochybujem, že pri jej tvrdosti sa mi ju podarí spotrebovať celú).
Celkovo jej udeľujem 70% (od tejto recenzie prechádzam na percentá, lebo hviezdičky boli dosť nepraktické).

Za málo peňazí veľa muziky...

 Hovorí sa, že raz za čas aj motyka vystrelí...
Nuž, v tomto prípade to nebola motyka, ale produkty značiek, ktoré nám síce nevybielia peňaženky, no zvyčajne neprinesú žiadne svetoborné výsledky.


Miss Sporty Expert Manicure Strong Growth
 Od MS som si okrem tohto laku nikdy dobrovoľne nič nekúpila, no toto je už moje druhé balenie.
Ide o dvojzložkovú starostlivosť na podporu rastu nechtov s vitamínom A a kalciom. Ehm, je ho používam ako podkladový lak.
Je riedky a rýchlo schne, plus, je za skvelú cenu. Ak si nechty prelakovávate často (tak ako ja), odporúčam všetkými desiatimi. K rastu toho veľa nepoviem, osobne som si nevšimla nič, čo by stálo za zmienku, a ako čisto priesvitný lak tiež nie je geniálny. So Sally Hansen sa teda rozhodne porovnať nedá, pretože rýchlo stráca lesk a nie je veľmi trvácny, ale ako podklad stojí za vyskúšanie.

fyto čistiace pleťové mlieko 2v1 pre všetky typy pleti
Aj z neho mám už druhé balenie. Prvý krát som si ho kúpila, keď som cestovala a svoje vtedajšie čistiace mlieko od Garnier som nechala doma (prišlo mi blbé vyhadzovať peniaze kvôli 2 týždňom), druhý krát ako prvú pomoc, keď som sa nachádzala vo fáze hľadania  dokonalého odličovadla (rozumej predbiodermovské obdobie).


Na obale sľubuje očistenie pleti od mastnoty, zvyškov líčidiel, pričom vďaka priaznivému pH zachová kyslý film pokožky a jej vláčnosť. A presne to robí: nevysúša, nedráždi a nedrhne. Príjemná lacná alternatíva ku všetkým drogériovým žbrndám (česť výnimkám). Problémom je len jeho dostupnosť, má ho väčšina TETA drogérií, potom je jeho výskyt viac-menej náhodný. Pokiaľ viem, táto značka má ešte zopár produktov (pleťovú vodu, peeling, krémy), sama som mala od nich ešte peeling, ktorý ale nijak nevytŕčal z priemeru.

TIP: Myslím, že by to mohol byť vhodný darček pre mladú slečnu začínajúcu so starostlivosťou o pleť.

Poznáte aj vy nejaké skvelé výrobky s menej atraktívnym balením, no o to lepším účinkom?

pondelok 13. augusta 2012

E.L.F.: Luscious Liquid Lipstick (BackToSchool REVIEW)


 Pôvodne to mala byť obyčajná recenzia, no keď ma doslova prepadla myšlienka na tieto "tyčinky" medzi perami v peračníku, nemohla som odolať, a tak tu dnes máte nápad na dokonale maskované rúže, na ktoré učitelia len tak ľahko neprídu :D.

ZÁKLADNÉ INFO:
 Luscious Liquid Lipstick je vlastne tekutý rúž v pere, ktorý som si objednala pred mesiacom cez internet (inak sa k nemu ani nedá dostať). Príslušný haul nájdete TU.
Obal sľubuje dlhotrvácnu (je toto vôbec slovo?) farbu a lesk, hydratáciu, zjemnenie vďaka bezpečnému a jemnému zloženiu. Výrobok nebol testovaný na zvieratách.
Zloženie je prekvapujúco jednoduché: Paraffinium Liquidum, Polybutene, Silica, Sythetic Beeswax, Fragrance, Methylparaben, Propylparaben.
K parametrom dodám ešte cenu (1,79 ) a gramáž (1,5 g).

RECENZIA:
 Pôvodne som si objednala 3 odtiene, no po rozbalení ma čakalo nemilé prekvapenie v podobe rozbitého obalu jedného z nich (Bark). Ten som preto z technických príčin musela z testovania vylúčiť. (Viem, že elf vymieňa poškodené kusy tovaru za nové, no celý proces reklamácie mi prišiel zbytočný kvôli necelým 2 eurám, tak som to nechala tak.)
Zvyšné dva kusy boli v poriadku, a tak som začala:
Obal je plastový, priesvitný a nejde o žiaden vytvrdený plast, čiže zaobchádzanie by nemalo prekročiť 5-ty stupeň Richterovej stupnice. Inak je neskutočne praktické, keďže pri aplikácii vyšróbujete toľko rúžu, koľko chcete. Produkt vychádza z mriežky ukrytej v chlpatej hubke na konci pera. Hubka je jemná, skôr menšia, no to mi nevadí, nanášanie ide vďaka nej jedna báseň. Trošku ma ale rozmrzelo to, že pred prvým použitím musíte 10-12 krát zakrútiť, čo zmenší prvotný objem o solídny kúsok. Je to však uvedené aj na obale, preto predpokladám, že ide len o bezpečnostné opatrenie proti vytečeniu.


Samotný rúž vonia úplne ako biely Tic-Tac a je naozaj hydratačný a LESKLÝ.
Nemôžem tvrdiť, že je výrazný ako klasické pevné rúže, no na to, aké jemné farby sú v škále, si koná povinnosť viac než slušne. Lepkavý nie je, no napriek tomu vydrží na perách takú hodinku-dve.
Počas toho sa nerozteká, no ceruzka telovej farby by mu neublížila.



Odtieň Caramel Candy sa už ocitol v mojich favourites za mesiac júl a Brownie Points nemá za ním ďaleko. Obe farby sú veľmi prirodzené a dobre sa nosia, preto by som ich odporúčala každému.

ZÁVER:
Tento výrobok si ma získal na plnej čiare, preto mu dávam 5 hviezdičiek z 5. Keď pomyslím na cenu, farby, kvalitu a celkový efekt, už teraz viem, že pri najbližšej objednávke si dokúpim ďalšie odtiene. Jediným mínusom je ten obal, no mne na výzore až tak nezáleží, preto mu za to nič nestrhnem.

nedeľa 12. augusta 2012

YSL: Touche Eclat Radiant Touch (miniREVIEW)

 Dnes patrí jedno veľké AHOJ všetkým priaznivcom kozmetiky z parfumérií. Rada sa tvárim, že aj ja patrím do tejto vytúženej skupinky, no matematika nepustí, a preto som vďačná za každú príležitosť vyskúšať niečo z týchto lesklých pultov. Počas nedávnej návštevy ma jedna skvelá osôbka doslova vyniesla až do siedmeho neba, keď mi na pár dní umožnila otestovať tento svätý grál YSL. A aký je verdikt? Čítajte ďalej.


ZÁKLADNÉ INFO:
Ide o rozjasňovač a korektor v pere alebo teda rozjasňujúci korektor. Dostať sa k nemu dá buď v parfumériach, alebo na internete, kde sa cena pohybuje od 25,75-33,03  za 2,5 g. Dostupný je v 4 odtieňoch: 1- Luminous Radiance (poreclánovo ružová)
                2- Luminous Ivory (svetlá béžová)
                3- Light Peach (podivná oranžová)
                4- Luminous Toffee (karamelovo hnedá)
Spotreba je 6 mesiacov od otvorenia.
Touche Eclat zachytí svetlo, odstráni príznaky únavy a nedokonalosti pleti. Jedným kliknutím, táto hydratačná, ultra-tekutá emulzia odstraňuje tiene zo strany nosu, kútikov úst, priehlbiny brady a oblasti okolo očí, takže budete pôsobiť sviežo a odpočinuto. Čisté kúzlo TOUCHE Eclat možno uplatniť tiež ako kontúry pier, dáva dojem plnších pier. Ľahkosť silikónu, extrémne ľahké oleje zaisťujú rýchlu a jednoduchú aplikáciu. Hydratujú, osviežujú pleť a tak jej zaisťujú komfort po celý deň. Pre všetky typy pleti.

miniRECENZIA:
 Nejde tak celkom o kompletnú recenziu, no nie sú to ani prvé dojmy, keďže som korektor mala na sebe asi 4 alebo 5-krát.
Aplikuje sa jednoducho, pomocou štetčeka, do ktorého z druhej strany naklikáte produkt, a následne rozmažete prstami. Hneď na úvod by som vytkla množstvo vychádzajúce pri jednom stlačení. Nepovažujem ho za dostatočné, mala som pocit, akoby polovica uviazla niekde v štetci.
Korektor nemá nijakú vôňu.
Môj bol v odtieni 1 a jednalo sa o krémovo béžovú farbu s výrazným podielom ružovej, no nešlo o jednoznačne definovateľnú ružovú.
Textúra je mierne krémová a pohodlne sa rozotiera.
Tu sa však moje nadšenie stretáva so sklamaním, keďže áno, ide o rozjasňovač s jemnou krycou schopnosťou, no korektor to nie je ani zďaleka. Na kamufláž vyrážok či tmavých kruhov môžete zabudnúť. V oblasti tónovania je fajn, no ani tam vás nepoloží na kolená.
Nehovoriac o nepríjemnej schopnosti zaliezať do pórov a mimických vrások (aj po použití podkladovej bázy). O sľubovanej hydratácii ani nehovorím. Budem milá a poviem, že nevysúša.




ZÁVER:
 YSL sa tu podľa mňa nijako extra nevyznamenal, o čom svedčia aj 2,5 hviezdičiek z 5. 
Proste by som za tie peniaze očakávala niečo oveľa, oveľa lepšie, a preto som rada, že som si to vyskúšala na vlastnej koži a neminula na to 30 eur, za ktoré bežne dostať 3 kvalitné korektory.
Má niekto inú skúsenosť? Napíšte ju do komentárov, pretože som z toho mierne sklesnutá.



piatok 10. augusta 2012

Garnier: Pure samohrejivá pleťová maska so zinkom (REVIEW)


 Dnes by som vám rada predstavila môjho kamaráta čističa, s ktorého pomocou sa bránim nečistotám okolo nás. Ide o samohrejivú pleťovú masku s obsahom zinku z dielne spoločnosti Garnier. Má rýchlu dobu účinnosti a je veľmi nápomocná, keď sa jedná o neplechu pod pokožkou, s ktorou si každodenné čistiace prostriedky neporadia.

ZÁKLADNÉ INFO:
 Maska je zabalená v dvojdielnom sáčku (2x6ml), čo automaticky privádza človeka na myšlienku, že balenie je určené na 2 použitia.
Naniesť sa má na navlhčenú tvár (osobitne na oblasť T-zóny) a ponechať 3 minúty. Voda aktivuje zahrievanie. Na záver sa jednoducho opláchne.
Obal o nej tvrdí toto: "Čistí a ozdravuje Vašu pleť do hĺbky. Uvoľňuje póry od nečistôt a prebytočného kožného mazu, ktoré ju upchávajú. Vaša pleť je vyčistená do hĺbky a neleskne sa. Póry sú ozdravené na 7 dní."
Jej cena je 1,79 .

RECENZIA:
 Hoci ju nepoužívam pravidelne, teda každých 7 dní, pravidelne sa k nej vraciam. Zo všetkých čistiacich gélikov, čo som zatiaľ vyskúšala, máloktoré naozaj čistili póry. Mnohé boli zamerané všeobecne na "vyčistenie pleti", ktoré pozostávalo z jej vysušenia (veď akýkoľvek maz je predsa zlý...) a vydenzinfikovania.
Musím priznať, že sáčkové balenia ma nikdy nebrali, pretože vždy musím nakoniec skočiť po nožnice, inak je okolo strašný neporiadok, nehovoriac o ich nevybavenosti v oblasti opätovného využitia. (Ak vás zaujíma malý trik, ako neprerobiť na neekonomických baleniach, mrknite sem.)


Na fotke to nie je veľmi výrazné, no na tvári pôsobí, hm... mimozemsky, teda belaso.... Je to vcelku fascinujúce. Reklama neklamala, naozaj ide o samohrejivú masku, čo je fajn, keďže teplo otvára póry.
Čo sa účinnosti týka, naozaj pozorujem menej čiernych bodiek a podkožných nečistôt, ktoré nechcú zmiznúť ani pri pravidelnom peelingu. Sama masku nepoužívam pravidelne, preto neviem posúdiť, či sa výsledok stupňuje.
Odmastenie nie je dychvyrážajúce, preto by som rada skrotila nádeje tých, ktorí hľadajú niečo pre veľmi mastnú pleť. Podľa mňa jednoducho odstráni prebytočný maz, ktorý sa vyskytne aj pri suchšej pokožke.
Bonusom je, že nedráždi ani nevysúša pleť, na čo som vyslovene alergická.

ZÁVER:
 S čistým svedomím udeľujem výrobku 4 hviezdičky z 5. Na balení by bolo fajn ešte popracovať.
A čo vy: máte nejaké tajné vychytávky na prečistenie?

EEE riešenie: Elegantné Ekonomické Ekologické


 Párkrát som sa už pozastavovala nad tým, aké sofistikované sú spôsoby firiem v boji proti šetreniu peňazí zákazníkov. Najotravnejšie mi prídu sáčkové balenia, najčastejšie u pleťových masiek. V 1 oddelení (kupé :D) sa podľa mňa často nachádza viac než dosť produktu na 2 použitia. Respektíve, ako uzavriem tento neuzatvárateľný obal, ak nepotrebujem pokryť celú tvár?
Odpoveď: elegantne zapojím fantáziu.

KROK 1.: Keď miniete nejaký produkt, nevyhadzujte obal od neho. Špeciálne ak ide o téglik, tubu alebo rozprašovač. Všetky tieto plasty sa dajú skvele využiť pri cestovaní a kreatívnom šetrení. Odporúčam zaviesť si nejakú (motivačne peknú) krabicu/vrecko.

KROK 2.: Masku pri prvom použití (nie hneď po kúpe, pretože výrobku zbytočne začne plynúť spotreba od otvorenia) vytlačte do príslušného téglika a uložte na tmavšie miesto, ešte lepšie do chladničky.

KROK 3.: S radosťou užívajte. Ak na nás netlačí pocit plytvania, naberáme si len také množstvo, aké skutočne potrebujeme.

Veľa šťastia :D

štvrtok 9. augusta 2012

RIMMEL: LycraPRO French Manicure (REVIEW)


O tomto mojom obľúbencovi som vám chcela napísať už dávnejšie, no kvôli drastickým podmienkam v predchádzajúcich týždňoch som to musela odložiť až do času, kedy by boli moje nechty v reprezentatívnom stave. Preto sa teraz môžete tešiť aj na swatches...

1.ZÁKLADNÉ INFO:
 Tento lak pochádza z rady LycraPRO od Rimmel a tiež z jej vetvy na francúzsku manikúru.
Má ísť o dlhotrvajúci, proti olupovaniu odolný lak so systémom proti blednutiu farby.
Obsahuje tiež novinku MAXIBRUSH a sľubuje, že na nechtoch vydrží vyše 10 dní.
Za zhruba dostanete 12 ml, ktoré treba spotrebovať do 30 mesiacov od otvorenia (k tomu sa vrátim ešte v recenzii).
Ja som si zaobstarala odtieň 444 French Lingerie.

RECENZIA:
 Bez predstieraného prekvapenia môžem povedať, že ide o môj najpoužívanejší lak, keďže má všetky potrebné kvality.
Nanášanie štetcom je pohodlné vďaka jeho hrúbke, ktorá zníži počet ťahov z piatich na tri. Je trochu masívny, preto ho považujem za vhodnejší pre dlhé a hlavne dostatočne široké nechty, no ani v iných prípadoch nie je nepoužiteľný.
Zloženie je príjemné, ničím výnimočné, dobre sa s ním pracuje, AVŠAK: hoci doba spotreby je 30 mesiacov od otvorenia, všimla som si, že po 6 mesiacoch intenzívneho používania oproti začiatku zhustol. Z obrázka vidno, že som minula polovicu balenia, no aj tak ma to hnevá.
Okrem toho musím dizajnérom vytknúť, že pri navrhovaní štetca nemysleli na jeho dosah od polovice fľaštičky nadol. Už teraz mám problém nabrať dostatočné množstvo laku, takže si neviem predstaviť, ako to bude vyzerať o pár týždňov.
Ale späť k pozitívam. Farby sú v celej rade nádherné, hoci možno nie početné. Myslím, že výrobcovia sa sústredili na najpredávanejšie odtiene, ktoré by im v tomto kvalitnom, dlhodržiacom prevedení zaistili predaj.
Jedna vrstva mojej farby dodá nechtom veľmi prirodzený, no povšimnuteľne zdravý nádych. Osobne uprednostňujem 2 vrstvy. Rozdiel je mierne viditeľný na fotkách, no výrazný naživo.
Zasychá rýchlo a stredne rýchlo aj tvrdne (dokonca aj v aktuálnom stave hustnutia).
K trvácnosti môžem povedať približne toto: WAU!!! Nechty sú krásne lesklé po CELÝ čas a farba sa neolupuje ani keď je vystavená tvrdým podmienkam ako je umývanie riadu a prehŕňanie sa knihami. Odhadujem to na 6 dní dokonalosti a 4 dni takmer dokonalosti. Rozdiel je spôsobený odrastaním nechtov a jemným šúpaním na špičkách, ktoré je ale takmer neviditeľné.



ZÁVER:
 Tento lak si vyslúžil 4 hviezdičky z 5. Bohužiaľ mu musím strhnúť bod za nedostatočne dlhý štetec a hustnutie. Inak si myslím, že stojí za to, a rozhodne nie je tento odtieň mojim posledným.


streda 8. augusta 2012

Júl (FAVOURITES)


 Trochu neskôr z cestovateľských dôvodov, no predsa: moje prvé FAVOURITES, tentokrát mesiaca júl.
Ako sa tak pozerám na fotku, ide výhradne o veci, po ktorých siaham takmer denne a sú mojimi vernými pomocníkmi.

1. Nivea Happy Time telový krém s citrusovo-bambusovou vôňou. Je to to najkrajšie voňajúce mlieko, aké som kedy vlastnila. Spája sa mi s letom, sviežosťou a energiou. Pre mňa je perfektným riešením na ráno, keď sa nechcem zahaliť do ťažkého oparu parfémov, no potrebujem trošku aromaterapie a hydratácie.

2. ELF Luscious Liquid Lipstick vo farbe Caramel Candy. Na všetky elfácke tekuté rúže z nedávneho haulu chystám podrobnú recenziu, no tomuto odtieňu sa podarilo vybojovať si moju náklonnosť, vďaka jemnej telovej farbe a krásnemu lesku. Na slnečné počasie dokonalosť sama.

3. Max Factor Kohl Eye Pencil v bielom prevedení. V prípadoch, keď potláčam pravú mozgovú hemisféru, často použijem len túto bielu ceruzku, čiernu špirálu a lesk na pery. Keď som si ju pred vyše rokom kupovala, skoro mi oči vypadli pri pohľade na cenovku, no neľutujem. MF ceruzky sú skutočne kvalitné a špeciálne biela, ktorá sa dá používať prakticky stále, je u mňa pravidelným návštevníkom strúhadla.

4. Bioderma Photoderm 50+ ochranný krém. Veľa slnka sa vždy na mojej pleti odrazí, tak radšej spolieham na prevenciu.

To by bolo k mojej kolekcii favoritov všetko. A čo vaši obľúbenci cez tieto teplé mesiace?

SALLY HANSEN: Cuticule Massage Cream with Apricot Oil (REVIEW)


V rámci konzumného šoku počas dávnejšieho výletu do Anglicka som si v tamojšej drogérii ukoristila krém na nechty značky Sally Hansen. Potrebovala som ho, lebo starý mi končil, a v inkriminovanej dobe som ešte nemala v oku konverzný kurz...


ZÁKLADNÉ INFO:
 V slovenských drogériách som zatiaľ videla len podobný produkt (Diamond Strength Cuticule Cream), preto ma nadchla predstava, že som sa dostala k u nás nedostupnej verzii s výťažkom z marhuľového oleja (s tým sa človek nestretáva často, že?). 
Jeho cena sa pohybovala okolo 4 £, čo je niečo cez 7 €. To je podľa mňa slušná cena za 11,3 g "mastičky". Možno preto som očakávala niečo extra. Spotrebovať sa má do 24 mesiacov od otvorenia, no mne sa to podarilo za 9 každodenného používania.

Výrobca na zadnej strane obalu píše: "Vmasírujte malé množstvo do pokožky okolo nechtov. Používajte denne pre maximálny výsledok. "

RECENZIA:
 Krém má výraznú oranžovú farbu, ktorá môže vyzerať podivne, ak sa to preženie s množstvom. Konzistencia je tuhšia, no po zohriatí sa s ňou pracuje v pohode. Vôňa je ovocná, marhuľová. 
Svoju úlohu plní na jednotku, no len ak sa používa denne, presne ako sa píše aj na obale. 
Okrem toho som pozorovala len priemerné vyživenie a hydratáciu, veľké škody nenapraví ani náhodou.
Z toho teda vyvodzujem, že ide o priemerný výrobok, ktorému môžu kľudne konkurovať aj lacnejšie produkty (hneď ma napadá napríklad pero na suchú pokožku okolo nechtov od Essence).

ZÁVER:
 2,5 hviezdičky mi príde ako primerané hodnotenie, vzhľadom na cenovú a kvalitatívnu kategóriu krému. Musím uznať, že ma trochu sklamal, lebo Sally Hansen považujem za skvelú značku, do ktorej sa oplatí investovať. Produkt ma nezaujal natoľko, aby som zvažovala jeho opätovnú kúpu, no nemohlo to byť také zlé, keď som to s ním vydržala až do konca.

sobota 4. augusta 2012

BIODERMA: Sensibio Micelárna voda (REVIEW)


 Je mi úplne jasné, že nie som prvá (a pravdepodobne ani posledná), no nedá mi to, musím vás "obohatiť" o ešte jednu recenziu na micelárnu vodu od Biodermy z radu Sensibio. No aby to nebolo vždy o tom istom, dovolila som si spraviť menší vedecký prieskum, ktorý by odlíšil tento príspevok. Ak vás to zaujalo, čítajte ďalej.

MICELY
 Donedávna pojem známy akurát tak serióznym chemikom, dnes senzácia medzi bežnými spotrebiteľmi. Čo im však prinieslo ich pätnásť minút slávy?
Micely sú koloidné častice, ktoré obsahujú tak hydrofilnú, ako i hydrofóbnu časť. Vo vodnom roztoku vytvárajú zhluky s hydrofilnou časťou orientovanou smerom von a hydrofóbnou časťou smerom dnu.
Pri aplikácii na povrch pokožky sa zhluky roztvoria a po odstránení tlaku zas uzatvoria. Podstatou je, že v priebehu tohto procesu vodu-neznášajúca časť schmatne čokoľvek na pokožke, čo nemá charakter vody.
Z toho logicky vyplýva, že ide o čistenie bez vysušovania pleti.

Na tomto princípe by mala fungovať väčšina micelárnych vôd. Ja som mala zatiaľ tú česť vyskúšať len tú od Biodermy, no musím povedať hneď na začiatku, že je to jednoznačný víťaz spomedzi všetkých čistiacich mliek, gélov a vôd z drogérie, čo som kedy vlastnila.

ZÁKLADNÉ INFO:
 Tento výrobok je možné zakúpiť v lekárňach v dvoch veľkostiach: 250 ml alebo 500 ml. Ja som si z opatrnosti vzala najprv menšiu, ktorá sa predáva za 14,49 €.
Podľa popisu výrobcu je určená na čistenie a odličovanie (aj vodeodolného make-upu) citlivej pleti. Je bez parfemácie, mydiel, má fyziologické pH a nie je nutné oplachovať ju.


RECENZIA:
 Po Bioderme ako takej som siahla, keď som už nevedela, kam z konopí. V drogériách som nemohla nájsť nič, čo by ma dôkladne odlíčilo bez vysušenia pleti, a tak som presurfovala desiatky recenzií a Sensibio H20 som si zakúpila v akcii spolu s Photoderm 50+. To bolo koncom apríla.
Teraz, o 3 mesiace neskôr, si ju neviem vynachváliť. Som takmer na konci a pokiaľ po vyskúšaní micelárnej vody z radu Hydrabio nezistím, že je o milimeter lepšia, navždy ostanem pri tejto. 
Jej najlepšou kvalitou je fakt, že spĺňa všetko, čo sľubuje. Pri použití je ku koži šetrná, nedráždi ju a nespôsobuje jej pnutie. 
S vodeodolným make-upom si poradí jedna radosť a neštípe ani po preniknutí do oka. 
To, že sa nemusí oplachovať je len plus užitočné pri cestovaní a opravách líčenia. (Ak si s ňou však odličujete aj pery, odporúčam opláchnuť vodou, pretože má horkastú chuť.)
Menšie balenie vám vydrží 3 mesiace denného čistenia pleti a príležitostného odličovania.

ZÁVER:
 Bioderma sa skutočne týmto produktom blysla, preto jej udeľujem 5 hviezdičiek z 5-ich. Momentálne testujem Hydrabio Mousse a po nej si brúsim zuby na Hydrabio micelárku. Z tých troch si potom vyberiem HG produkt, s ktorým sa dlhý čas nerozlúčim.