utorok 30. októbra 2012

FAVOURITES: Október


Ďalší mesiac je za nami a to znamená rekapituláciu a zhodnotenie najlepších kozmetických vychytávok.

1. Himalaya Herbals Neem Mask
Z tejto vecičky som totálne paf. Poznáte tú nádej, ktorú vkladáte do novej inovácie v oblasti čistenia pleti, a sklamanie, ktoré zvyčajne nasleduje? Ja teda áno. Postupne som rezignovala a podkožné nečistoty len raz za čas zredukovala pomocou čistiacich prúžkov. Nedávno som však náhodou natrafila na recenziu čistiacej masky značky Himalaya a zaujali ma priložené fotky, na ktorých som jasne videla masku v akcii. Tak ma to navnadilo, že som si ju pohľadala v našom DM-ku. Čo vám budem vykladať? Za týždeň som presvedčila dve spolužiačky, ktoré si ju po jednom vyskúšaní utekali kúpiť.

2. Calypso Demake-up Sponge
Produkt, ktorému bol venovaný aj posledný príspevok. Efektívne mi pomáha pri odličovaní a za tú cenu je to podľa mňa krádež :D.

3. Oriflame Pure Nature Calming Cream with Lavander and Blueberry
Veľmi príjemná vecička s vôňou úplne ako čučoriedkový jogurt. Pekne vyživuje a upokojí pokožku. Momentálne ho používam na noc.

4. L'Oreal Colour Riche Sweet Lychee
Neskutočne krásny odtieň, ktorý mám v oku už pár rokov. Jeho najlepšou vlastnosťou je, že pristane každému bez ohľadu na tón pleti či farbu vlasov. Škoda len, že je v dopredaji. Mne sa môj podarilo ukoristiť v 101-tke za smiešnu cenu.

5. Chanel Chance
Asi prvá vôňa, ktorú som si nevyberala sama a ktorá sa mi páči aj napriek sviežej parfemácii (kedykoľvek vidím v popise slová ako svieža, ľahká, čistá, mám pocit, že to bude voňať ako osviežovač wc). Je origoš, príjemný a energizujúci. Trochu mi ale vadí, že nevydrží celý deň.

Čo nového ste objavili tento mesiac vy? :D

nedeľa 28. októbra 2012

CALYPSO alebo Prečo Odličovacím Tampónikom U Mňa Odzvonilo...


Pri brúsení regálmi 101 drogérie môj pohľad upútala sada dvoch odličovacích hubiek v akcii za nejakých 80 centov. Párkrát som sa už pohrávala s myšlienkou na vyskúšanie inej metódy odličovania, keďže u mňa celkové očistenie pleti zahŕňa úplné nič na tampóniku, čo vedie k ich deluxe vysokej spotrebe.

V balení sú dve rovnako veľké hubky (na obrázku to tak nevyzerá, pretože jednu z nich som nechala vysušiť až príliš :D) podľa obalu vyrobené z prírodných vláken s podielom bavlny. Hubky sú dermatologicky testované a hypoalergénne. Návod odporúča pranie pri teplote 60°C.

Ak by som sa mala držať hesla: "Krátko, múdro, výstižne.", povedala by som, že odličovacia hubka je super vec. Tak super, že sa dostala do mojej dennej rutiny a pomohla mi obľúbiť si Hydrabio penu, o ktorej odličovacích schopnostiach som pochybovala.

V skratke vám predvediem 2 spôsoby jej využitia:

1. možnosť


V snahe odstrániť hrubý nános líčidiel na hubku vytlačím potrebné množstvo peny a krúživými pohybmi aplikujem na navlhčenú pleť. Jemným šúchaním prejdem po celej tvári a zvyšky opláchnem vodou. Po tomto kroku mi ostáva len odlíčiť oči a poprípade prejsť micelárnou vodou po pokožke pre dokonalé dočistenie. 
Šetrí to čas a peniaze, keďže hubka zotrie drvivú väčšinu nánosu...

2.spôsob


Niektoré masky sa dávajú dole extrémne ťažko. Hovorím o hĺbkovo čistiacich prípravkoch, ktoré po 10 minútach zaschnú a stvrdnú. Dobrým príkladom je aj táto maska od spoločnosti Himalaya, ktorá funguje priam zázračne, a preto jej v blízkej dobe venujem samostatný post.
Ale späť k téme. Všetky masky idú s mokrou hubkou dole jedna báseň. Dokonca som si všimla aj jemný peelingový účinok, ktorý mi pri použití masky šetrí čas.

Hubky nie je problém raz za týždeň spolu so štetcami preprať a nechať voľne sa sušiť na vzduchu.
Ešte jedna zaujímavosť: hubka po vystavení vplyvu vody naberie na objeme..



Celkovo som s hubkami veľmi spokojná, myslím, že sa oplatí ich vyskúšať ako inú alternatívu ku klasickým metódam čistenia pleti a odstraňovania make-upu.

Ako to vidíte vy?








sobota 27. októbra 2012

CATRICE a RIMMEL/ Ultimate Colour a Vinyl Gloss (REVIEW)


 Majú tieto dva výrobky nádej na prežitie v dnešnom svete zaplavenom značkami od výmyslu sveta?
To je otázka, ktorá ma napadla pri zvažovaní recenzie. Aká je odpoveď sa dozviete v nasledujúcich riadkoch...

Značka Catrice má v stabilnej ponuke líniu rúžov Ultimate Colour, ktorej súčasťou je aj odtieň Frozen Rose rozoberaný v dnešnej recenzii.


Obal výrobku na mňa urobil solídny dojem. Klasické lesklé čierne prevedenie z kvalitného materiálu je pevné a dá sa bezpečne zatvoriť, čiže nepríjemné prekvapenia v kabelke sa konať nebudú.

V balení sa nachádza 3.8 g, čo je plus-mínus množstvo zobrazené na fotkách. Spotrebovať by sa rúž mal do 36 mesiacov od otvorenia. Cenu si už presne nepamätám, ale bolo to nejak okolo 5 eur.



A aký je v realite? Nuž, mňa nenadchol. Ani natoľko, aby som sa nechala zlomiť pri nejakom výnimočne krásnom odtieni.
Názov zodpovedá skutočnosti: jemná ružová, možno nie úplne barbie style, farba, ale je blízko. Okrem toho, presne tento odtieň pôsobí vo väčšom množstve neprirodzene a vynikne len na snehovo bielych zuboch. Pri nanášaní sa farba nerozteká, ale má tendenciu vliezať do jemných čiar na perách. Dá sa tomu pomôcť balzamom, ale odrazí sa to na výdrži. Tá je podpriemerná, pri starostlivej aplikácii priemerná. 
Tiež som si všimla mierne vysúšanie pier. 



Ako som už povedala, nie je ničím, čo by vám nesmelo chýbať v kolekcii. Dokonca si myslím, že za tú cenu sa v drogérii dajú zohnať kvalitnejšie rúže s krajšími farbami.

Na druhej strane Rimmel si u mňa spravil očko týmto leskom z rady Vinyl Gloss. 




Do tuby sa zmestilo neznáme množstvo produktu (na obale nie je uvedené žiadne orientačné číslo) s dátumom spotreby 24 mesiacov od načatia. Cena je mi, bohužiaľ, neznáma, keďže šlo o darček. Obdarúvajúca osoba ma odhadla na bezpečný odtieň Take A Chance. Priznávam, že tento názov vo mne evokuje skôr odvážnejšiu farebnú kreáciu, niečo ako koralovo červenú alebo fuchsiovú. Z popisu som vyrozumela, že má ísť o výrobok s bohatým leskom.



Vôňou sa lesk nijako neodlišuje od klasicky formulovaných výrobkov podobného typu, ide o nevýraznú sladkú technickú vôňu, ktorá mi však nevadí.
Prvým plusom je aplikátor, keďže som fanúšik týchto malých špongiových srandičiek. Podľa mňa sú stokrát lepšie než štetce a tisíckrát lepšie než tie hrozné "srdiečka", s ktorými sa pred pár rokmi akoby vrece roztrhlo.
Farba sa v tube javí ako jemná ružová, no na svetle vyzerá takmer priesvitne s náznakom do marhuľovo ružova. Súčasne v sebe obsahuje aj zlaté trblietky, ktoré ale z diaľky splývajú do jednotného lesku, čo sa mi ráta, pretože nemám rada lesky s časticami, ktoré človek cíti ako rozmrvený cukor.
Po nanesení je lesklý efekt zjavný, no nepôsobí vyumelkovane. Farba nie je výrazná, ale možno práve preto sa mi tak páči. Pery dostanú zlatistý nádych, ktorý konečne nevytvára tuctový vzhľad. Ak však nie ste milovníkom jemných farieb, zamerala by som sa na iné odtiene z rady.



Na pocit je lesk príjemný, ťažko povedať, či lepkavý. Zažila som aj krémovejšie, ale nemám pri jeho nosení žiadne nepríjemné pocity. Výdrž je dobrá, nedrží 8 hodín, ale takú hodinu sa zdrží. :D



Na záver by som rada spomenula, že tento konkrétny odtieň je podľa mňa unikát. Nie je priesvitný, ružový, marhuľový ani béžový. Žije svojím vlastným životom.


(pre porovnanie)


Dúfam, že sa vám recenzia páčila, ak ste už niekedy vyskúšali iné odtiene z tejto rady, dajte vedieť, aké boli vaše skúsenosti.


piatok 26. októbra 2012

BEAUTY FRIENDS: Kiwi Sheet Mask (REVIEW)


 Bez dlhých úvodov, na ktoré by som mala právo nebyť takmer týždennej pauzy, sa vrhnem rovno do hodnotenia tohto, pre mňa nového, výstrelku. Veď kto povedal, že masky na tvár musia byť len v tube?

ZÁKLADNÉ INFO:
Konkrétne táto maska je od značky Beauty Friends a spolu s ďalšími súrodencami iných ingrediencií sa dá zohnať na internete za cenu 1,25 EUR. Balenie obsahuje 23g, aj keď skutočne netuším, či si robia srandu s vážením bavlneného obrúska napusteného sérom. Môj druh obsahuje výťažok z kiwi a podľa stránky je bohatá na vitamíny a ovocné kyseliny, vďaka čomu by mala byť skvelá na hydratáciu a pehy. Tie nemám, čiže niečo také je dosť ťažké na mne postrehnúť, no posnažím sa vykompenzovať to podrobnými postrehmi v iných ohľadoch. Produkt je možné pred použitím ochladiť v chladničke pre osvieženie alebo naopak, zohriať v horúcom kúpeli, čo mi príde vhodné pre masky s čistiacimi účinkami. Aplikovať by sa mal na vyčistenú pleť, nechať pôsobiť 20-30 minút a následne vmasírovať zvyšky do pokožky.


RECENZIA:
Otváranie obalu je pomerne jednoduché, dokonca bezproblémové za asistencie nožníc.
"Papier" napustený sérom je z kvalitnej hrubej bavlny, ktorá sa netrhá a neposúva kade-tade.
Čo sa vône týka, všimla som si vcelku príjemnú ovocnú arómy, ktorá však prechádza do kyslasta. Nie je to ojedinelý jav, keďže už predtým som vyskúšala ich kolagénovú masku, ktorá na tom bola podobne.
Aplikácia a nosenie je jednoduché a celkom praktické, nevyžaduje žiadne špeciálne pomôcky na nanášanie či vodu následné odstránenie. 
A výsledok? Super!
Som naozaj milo prekvapená. Pleť bola po použití jemná, žiarivá a skutočne osviežená. Veľmi dobre mi padla uprostred hektického obdobia, pleť ožila a pekne sa držala po zvyšok týždňa.


ZÁVER:
Bez rozmýšľania jej udeľujem 90% a už teraz sa teším na nejakú príležitosť, kedy si ju opäť objednám. Tých 10% padlo za obeť cene, ktorá pri pravidelnom používaní asi sporivé rekordy lámať nebude.:D

nedeľa 21. októbra 2012

BIODERMA: Hydrabio micelárna voda (REVIEW)


 Snáď každý aspoň trochu zbehlý v starostlivosti o pleť počul o micelárnej vode z radu Sensibio od Biodermy. Zvesť o tomto zázraku sa dostala aj ku mne, pričom výsledok prišiel v podobe recenzie TU.
 Čo ma však prekvapilo bol fakt, že podobný produkt z rady Hydrabio ostáva aj napriek Bioderma boom-u v úzadí. Lepšie povedané, recenzie naň na blogoch nehľadajte, nie sú. Teda, neboli :D

ZÁKLADNÉ INFO:
Podobne ako celá vetva, aj Hydrabio micelárna voda obsahuje patent Aquagenium, ktorý stimuluje tvorbu aquaporínov v pokožke, čím zabezpečuje dlhodobú a hĺbkovú hydratáciu. Znie, to skvele, ale primárnou funkciou vody je čistenie a odličovanie, čiže hneď na úvod treba uzemniť očakávania v podobe pokožky hebkej ako po použití hydratačnej masky.
Okrem toho je Hydrabio micelárka hypoalergénna, nekomedogénna, vhodná pre suchú a citlivú pleť.
V súčasnej dobe existuje len verzia 200 ml (popravde, túto som v obchodoch veľmi nevidela) a 250 ml, ktorej cena sa výrazne líši v závislosti od obchodu. Na internete sa dá zohnať podstatne lacnejšie (8,81 eur na parfums.sk) ako v kamennom obchode (okolo 15 eur).
Spotrebovať by sa mala do 12 mesiacov od otvorenia.


RECENZIA:
 Úprimne, som z nej nadšená. Aby som nekrivdila Sensibio verzii, obe fungujú dokonale, s odlíčením a čistením pleti si poradia skvele, nerobí im problém vodeodolný makeup, ani rôzne textúry produktov.
Asi sa teraz pýtate: "Je tam teda nejaký rozdiel?"
Moja odpoveď znie: "Je."

A dokonca dva:

  • pri obyčajnom čistení je pocit po použití v podstate identický, ale ak odličujem na viackrát hrubšiu vrstvu makeupu (Rimmel Lasting Finish) nie len BB krém, po použití Sensibio micelárky som mala pocit pnutia a v oblasti nosa sa mi príležitostne vytvorili šupinky. S Hydrabio som tento problém zatiaľ nemala, pretože pokožku pekne osvieži a jemne hydratuje.
  • Sensibio verzia je určená citlivej pleti so sklonom k podráždeniu a poviem vám, cítiť to. Doslova. Pri odstraňovaní očného líčenia neštípe, keď sa náhodou dostane do oka. Hydrabio áno. Nezloží vás to, ale vnímať to budete. Mne osobne to nejako neprekáža, proste som opatrnejšia.
Inak je voda jemná a pokožku tváre nedráždi.



ZÁVER:
 K žiadnej z vôd nemám výhrady, pretože spĺňajú presne to, čo ich obaly sľubujú. Hydrabio verzii udeľujem 95% (trochu jej kazí imidž to štípanie). Pochybujem, že sa niekedy vrátim ku klasickým odličovačom, keďže tieto dve mi maximálne vyhovujú a delia sa o prvé miesto. 


štvrtok 18. októbra 2012

HAUL: SKIN79 Triple Functions BB Cream


Ahojte, po trochu dlhšej dobe, som sa dostala k počítaču, preto tu mám dnes mini haul spojený s pochvalou na adresu konkrétneho internetového obchodu s bb krémami.

Čo sa témy BB-čiek týka, pokryla som ju už v samostatnej sérii TU, takže sa k nim vracať nebudem.
Na druhej strane, coolbeanz.sk, čo bol jeden z obchodov s BB, sa medzitým zlúčil s iným a vznikol z toho bbcreamshop.sk. Konkurenciu im robia bbkremy.sk, no ja som sa napriek pozitívnym skúsenostiam s bbkremy rozhodla pre najnovší shop z týchto dôvodov.

  • širšia ponuka BB krémov, ich rôzne veľkých balení a kozmetiky
  • o v priemere 1,5 eura nižšie ceny
  • darček ku každej objednávke (túto výhodu má aj druhý obchod, no bbcreamshop okrem darčeka zaslal aj dve bezplatné vzorky)
  • poštovné na území SR 1,50 eur
Suma sumárum, 1,5 eur + 1,25 eur (maska) + 2*0,86 eur (toľko stoja vzorky) + 0,7 eur (rozdiel v cene poštovného) = 5,17 eur (celkový rozdiel v cene)

Možno to nie je najzaujímavejší post za posledný mesiac, ale keďže kozmetika a peňaženka spolu úzko súvisia, nedalo mi nepodeliť sa. :D





Prajem všetkým krásny piatok a ešte krajší víkend.

piatok 12. októbra 2012

Vzorkovníček: Oriflame



 Pred dvoma týždňami ste si mohli prečítať o nových zásobách prevažne od Oriflame.
Dnes sa dozviete, aký dojem na mňa spravili vzorky 2 pleťových, 1 očného krému a šampónu.
Príjemné čítanie :D.

Oriflame Seeing is Believing Multi Benefit Eye Cream na mňa kýval z ponuky pekných pár mesiacov. Nerozhodne som pobiehala medzi pozitívnymi ohlasmi na oficiálnej stránke a neistotou vyplývajúcou z pár negatívnych skúseností.
Vzorka ma preto veľmi potešila a keďže na očný krém ho tam bolo dosť, podarilo sa mi použiť ho štyrikrát za sebou s nádejou, že sa to prejaví. Ehm, nie. Nechápem, prečo je každý tak nadšený. Žiadne zosvetlenie kruhov sa nekonalo, opuchy zmierňuje asi tak ako každý vychladený očný krém a okrem toho je dosť gélovo vláčny. Nie práve najšťastnejšia kombinácia.

Oriflame Oxygen Boost Cream
Uaaaaa, pozor, varovanie všetkým so zmiešanou a mastnou pleťou: tento krém má zvláštnu olejovitú konzistenciu. Na začiatku ma zarazila, no postupne som si na ňu zvykla, hoci jednoznačne nepatrí medzi moje obľúbené. Pri prvom použití som cítila jemné šteklenie, ktoré rýchlo vyprchalo. Celkovo krém spĺňa, čo sľubuje, teda hydratáciu a ochranu pre radikálmi, hoci to druhé je dosť ťažké posúdiť. Priemerná záležitosť, keďže za cenu dvoch balení si môžte rovno kúpiť Bioderma Hydrabio sérum, ktoré je 100x lepšie.

Oriflame Nutri Calm Night Cream
Neurazí, nenadchne, možno trochu pomôže. Sľubuje hydratáciu a upokojenie a niečo v tom zmysle sa na ňom dá pozorovať, ale ja vám neviem, ... Jednoducho, človek očakáva badateľný rozdiel v smere, ktorý je naznačený v popise produktu. Ak je pleť po použití rovnaká ako pred ním, je to mrhanie peniazmi.





O všetkých troch krémoch mám bohužiaľ ešte jednu negatívnu infromáciu: voňajú veľmi chemicky, čo má u mňa len krôčik k smrádečku.
Čo z toho vyplýva? Že klasická rada krémov z Oriflame ma nielenže nepoložila, ale odradila od ďalšieho testovania. Veď uznajte, žiaden nádejný objav z 3 adeptov? Je to paradoxné, pretože doteraz som mala skvelé skúsenosti s Pure Nature radou, ktorá obsahuje zopár fantastických, pravidelne dopĺňaných vecí.

 Oriflame Nature Secrets Shampoo for coloured hair with Sunflower and Blueberry
Našťastie práve vďaka tomuto šampónu toto nebude príspevok o  jednom veľkom Oriflame omyle. Hoci je pôvodne určený na fabené vlasy, prísľub vône ma tak namotivoval, že som si vzala vzorku na vyskúšanie. 10 ml je tak akurát na dve solídne umytia, šampón pekne pení a umýva, no vôňa ma mierne sklamala, keďže namiesto nádherných čučoriedok to bol skôr cukrový sirup. Ničmenej, výsledok stál za to: krásne zdravé, čisté, nezaťažené vlasy s objemom. A čo viac, ako prezrádza už názov rady, NATURE Secrets, ide o produkt bez obsahu silikónov.
Šampón ma zaujal natoľko, že zvažujem jeho objednanie.

štvrtok 11. októbra 2012

R.I.P. #1


Za posledné mesiace sa mi podarilo minúť z každého kozmetického rožka troška, a tak tu dnes máte prvé vydanie R.I.P. (Rest In Peace).


  • Sally Hansen Moisturizing Nail Polish Remover: u mňa stálica už niekoľko rokov. Najlepší odlakovač, aký sa mi doteraz podarilo vyskúšať.
  • Garnier Essentials Hydrating Day Care bol favoritom pred mojím stretnutím s Hydrabio sérom od Biodermy. Teraz ho držím v pamäti ako prvú pomoc v prípade nedostupnosti Biodermy.
  • Astrid a Labello balzamy boli porovnané TU. Balzamy vo všeobecnosti sú spotrebákom a písať o nich ódy, až na pár výnimiek, sa neoplatí.
  • Rimmel 1000 Kisses Transferproof Lip Tint sa spotreboval viac-menej sám. Za 2 mesiace a 20 použití je fixka suchá ako Údolie smrti. 
  • Bioderma Sensibio micelárna voda nepotrebuje vysvetlenie. Jej životným poslaním bolo presvedčiť ma, aby som sa prestala trápiť s drogériovou starostlivosťou o pleť a investovala radšej do kvality.
  • fyto pleťové mlieko bola príjemná záležitosť na prestriedanie, a to nie po prvý, ani posledný krát.
  • Loreal Paris Elseve balzam s materskou kašičkou ma veľmi nenadchol ako samostatný bojovník, no spolu so šampónom z tej istej rady bol celkom účinný.
  • Avon Planet Spa Soothing Eye Treatment bol veľmi príjemný, momentálne zaň hľadám náhradu u Oriflame, takže sa môžete tešiť na nejaké tie recenzie očných krémov.
  • Sally Hansen Massage Cuticule Cream nebol zlý, ale za tú cenu si viem predstaviť niečo lepšie.

pondelok 8. októbra 2012

RIMMEL: Volume Accelerator riasenka (REVIEW)


Hovorí sa, že človek má byť spokojný s tým, čo má. Ak sa snaží získať niečo viac, v každej rozprávke to končí fiaskom. Lenže toto je reálny život, takže, nemalo by to byť inak?
Skúsme sa pozrieť na môj pokus oklamať prírodu, ktorá mi nadelila za riasy kamuflážnych agentov.

ZÁKLADNÉ INFO:
Táto riasenka od Rimmel má internete priemerné, možno trošku lepšie recenzie. Ja som si ju do košíka vložila na základe odporúčania jednej z YT beauty gurus a zľavovej poukážky z DM-ka.
Za normálnych podmienok sa k nej dá dostať za cenu 7-9 eur, keďže to dosť kolíše v závislosti od obchodu. Pokiaľ viem, dostupná je v jednej farbe 001 Black a jej 7 ml by ste mali spotrebovať za 12 mesiacov. Trochu ma tá doba zaráža, pretože väčšina špirál sa má spotrebovať do 6 mesiacov od otvorenia, niektoré baby odporúčajú dokonca 3 mesiace. Na druhej strane formulácia je "mokrá", čo by mohlo spomínané číslo vysvetľovať.

RECENZIA:
Ako prvé rýchlo odbavím balenie, keďže si naň až na výnimočné prípady nepotrpím. Ide o klasickú, aj keď o dosť hrubšiu a širšiu tubu, s typickou rimmelovskou korunkou na šikmo skosenom vrchnáku. Nič extra, ak by nie toho odporúčania, ani o ňu nezakopnem.
Ale k veci. To, čo ma zarazilo hneď pri prvom použití, bola tekutosť produktu. Viem, že objemové maskary majú tendenciu byť trochu vláčnejšie a lepivé, no čo je veľa, to je veľa. V tomto prípade to vyústilo akurát do nepríjemných zlepencov na kefke. Dá sa tomu sčasti vyhnúť dôkladným obtretím kefky pri vyberaní z  tuby, no to vylepší len jednu stranu.





Čo sa samotného kartáčika týka, je to typická špirálovitá kefka so strednou hustotou štetín. Celkom praktické a použiteľné, no jej plné kvality som kvôli tekutosti nemohla oceniť.
Aplikácia je znesiteľná až vtedy, keď sa s ňou človek naučí pracovať. To zahŕňa naberanie správneho množstva, obtieranie a maximálny počet vrstiev.



Tie sú zas raz orieškom na rozlúsknutie. Pri nanášaní ľahkou rukou sú prípustné 2 a nie viac, inak sa začnú riasy zlepovať. Celkový efekt je ohromujúci len na prirodzene hustých mihalniciach, ktoré nejakú tú záťaž vydržia. Na jemné riasy ako sú moje táto maskara proste neúčinkuje. Netvrdím, že je to katastrofa, ale k dokonalosti má poriadne ďaleko.
Napriek všetkému som ju použila nie raz, a aj keď výdrž je na nevodeodolnú špirálu veľmi slušná (minimálne drobenie a otláčanie i za daždivého počasia), nijako inak ma neoslovila.

ZÁVER:
Výrobku udeľujem 50% za seba, ale nebránim sa iným názorom, pretože si viem predstaviť aj solídne fungovanie za iných podmienok.

nedeľa 7. októbra 2012

BB krémy: 5.časť (záverečné porovnanie)

A je to tu. Konečné zhodnotenie všetkých troch BB krémov a porovnanie ich kvalít.
Snažila som sa zohľadniť tak sľubované výsledky ako i moje vlastné pozorovania, takže dúfam, že vám to snáď pomôže v rozhodovaní aspoň dovtedy, pokým krémy neprídu aj do kamenných obchodov.


Missha
Signature Real Complete BB Cream
Lioele
Beyond The Solution BB Cream
Skin79
Triple Functions Hot Pink BB Cream
víťaz
SPF
25
---
25
Missha a Skin79

odtieň

#13 / #21 / #23

prírodná béžová
1 odtieň
bez mena
Missha, v tesnom závese s Lioele, ktorý má veľmi prirodzenú farbu
obsah silikónov, parabénov
bez parabénov / o silkónoch sa nedá nič nájsť
na obale či internete sa neuvádza
obsahuje tak parabény, ako aj silikóny

Missha
zlepšenie vrások
sľubuje
nesľubuje
sľubuje
-záleží na vás-
balenie
20 / 45 / 50 ml
5 / 50 ml
5 / 40 ml
Missha
cena
14,65 / 28,40/ 33,85 eur
3,10 / 19,45 eur
3,00 / 18,79 eur
Skin79 a Lioele





textúra
veľmi krémová
viac pripomína skutočný makeup
zlatá stredná cesta (primerane krémová)

Skin79
vôňa
kvetinová, veľmi príjemná
sladkastá, pomerne výrazná
jemná, typicky makeupová
Missha
krytie
stredné, no so zviditeľnením nerovností

stredné až vysoké

stredné

Lioele
finish
mierne perleťový
polomatný
polomatný s rozžiarením
Skin79





hydratácia
výborná
priemerná
výborná, spojená s hebkou pleťou
Skin79
výdrž
veľmi záleží od pleti a počasia
dobrá
dobrá
Lioele a Skin79
otieranie
pomerne vážne
minimálne
minimálne
Lioele a Skin79
kontrola mazu
nič extra, ak vôbec
priemerné
priemerné
Lioele a Skin79
upchávanie pórov
------
nie
nie, skôr som mala pocit zlepšenia pleti

Skin79





vhodný pre … pleť
normálna až suchá
všetky typy, okrem extrémne suchej
všetky typy
Môj favorit:
Skin79

A ešte trochu vizualizácie:





Toľko k môjmu náhľadu na vec... Prajem vám krásny zvyšok víkendu :D

sobota 6. októbra 2012

HAUL: Bioderma Hydrabio 1+1 akcia


 Normálne ma reklamné letáky z lekárne nevytáčajú do špirály, pretože ich hlavné uplatnenie vidím v jednorazovej podložke pri škrabaní zemiakov. Preto doteraz ďakujem prozreteľnosti, ktorá predo mňa položila leták od Sunpharmy v deň, kedy bolo všetko zaujímavejšie než štúdium.
Medzi zástupom liekov proti bolestiam kĺbov a vitamínových doplnkov svietila ako maják micelárna voda z radu Hydrabio od Biodermy. Presnejšie špeciálna akcia 1+1. 
Už dlhšie som ju chcela porovnať s preslávenou sestrou z rady Sensibio, a pretože Hydrabio pena, ktorú momentálne používam, ma v oblasti praktickosti odličovania očí nenadchla, spravila som cielený záťah.
Neskutočne sa teším a tľapkám sa po pleci za super nákup (cena akcie je 15,97 eur).

Táto ponuka platí od 1.-31.10.2012 v lekárňach Sunpharma. 
P.S.: V mojej lekárni som videla aj iné 1+1 akcie, napr. na Sebium micelárku, Sensibio krémy,... Možno by sa oplatilo omrknúť to... :D

pondelok 1. októbra 2012

FAVOURITES: September


 Mini rekapitulácia uplynulého mesiaca:
Na výslnie sa dostali nasledujúce produkty:

1. Gabriella Salvete Pressed Powder with Vitamine E
Musím sa priznať, že púdre nepoužívam vôbec, no tento konkrétny našiel svoje uplatnenie pri kontúrovaní, keďže je o také tri odtiene tmavší než by som v skutočnosti potrebovala. Nemala som zatiaľ možnosť veľmi ho porovnávať s podobnými výrobkami od iných značiek, no za tú cenu som nadmieru spokojná. Farba je prirodzená, ale stále vo viditeľnom spektre, vydrží slušnú chvíľu a neupcháva póry.

2. CATRICE Blush Brush
Pôvodne som si tento štetec kúpila so zámerom vyskúšať ho na lícenke, ku ktorej patrí, no tá ho nemilosrdne odvrhla (po minúte zúrivého mixovania sa nabralo mikroskopické minimum). Neskôr som ho skúsila použiť na horeuvedený púder a tramtadadááá... zázraky sa dejú. Jeho jemne skosená strana je priam dokonalá na kontúrovanie. Obe veci si žiadajú samostatný príspevok, na ktorom sa pracuje.

3. Bioderma Hydrabio Sérum
Z nejakého dôvodu mám pocit, že sa vo favourites neobjavuje po prvý a veľmi pravdepodobne ani posledný krát. Recenzia už na blogu bola, takže kto má záujem, hor sa do čítania. Naviac som si všimla, že pri každodennom používaní u mňa sérum úplne odstránilo drobné zápaly spôsobené nečistotami. Pripisujem to jemnému "štítu", ktorý sa vytvorí po nanesení, no pleť pod ním krásne dýcha.

4. Calvin Klein Beauty
Vône sú vysoko subjektívnou záležitosťou, takže vás nebudem presviedčať o kráse a jedinečnosti tejto (hoci podľa mňa si zaslúži Oscara).

5. Oriflame Moisturizing Mask with White Tea
Už pri prvom použití som z nej bola nadšená a teraz, tri mesiace po otvorení, je pre mňa útočiskom a oázou pokoja. Vôňa  a chladivý pocit sú bezkonkurenčne najvydarenejšie, hoci hydratácia nijako nevytŕča z priemeru. Na unavenú a mdlú pleť je to ale zázrak.

Toľko k mojim obľúbencom. Čo vy? Podeľte sa so svojimi v komentároch, keďže niekedy mám na základe mohutných ohlasov pod každým článkom pocit, že trpím samomluvou.