utorok 27. novembra 2012

Viááánoce, Viááánoce prichádzajú,....

 Koniec novembra, adventná nedeľa predo dvermi, prvé vianočné reklamy, myšlienka na darčeky pre blízkych,... Aj to sa odrazí na pravidelnom spame známych reťazcov. Po nanič dni mi až srdce zaplesalo nad nie jedným, ale hneď dvoma reklamnými letákmi zo 101 drogérie a DM-ka. Keď som v nich veselo listovala, pristihla som sa pri kritickejšom hodnotení obsahu a plánmi, pre koho by čo z ponuky bolo vhodné.
A tak som si pomyslela, že uľahčím prácu tým, ktorí na prehrabovanie sa hory reklamy jednoducho nemajú nervy, a vyberiem veci, čo ma zaujali.
Nech sa páči :D


DM





















101






CATRICE: Smokey Eyes Pencil (REVIEW)


 V rámci slabej chvíľky som sa odhodlala vyskúšať ceruzku na dymové líčenie od Catrice, ktorá ma zaujala popravde ani nie tak účelom, ako farbou. To bolo pár týždňov dozadu. Dnes sa pokúsim zosumarizovať svoj názor na túto zatiaľ neobjavenú srandičku.


 V regáli Catrice ponúka 2 verzie: klasickú čiernu a odtieň It's A Pleasure, Treasure!, ktorý predstavuje originálnu tmavo šedú s prímesou kaki a zlatými trblietkami. V balení je 1.6 g krémovej tuhy, ktorá sa má spotrebovať do 36 mesiacov od otvorenia. Jej cena je 2,59 eur


 Na obale sa nachádza stručná ukážka použitia, ktorá ale podľa mňa naživo nevyzerá veľmi profesionálne. Jednoducho rozmazaná linka môže vyzerať dobre len ako doplnok rafinovaného líčenia, nie ako jeho základ. 
Na jednom konci ceruzky je samotná tuha, na druhom malý štetec na rozmazanie.



 Najprv k tuhe: ide o krémovú ceruzku, ktorá sa ľahko strúha a ešte ľahšie používa. Výdrž ceruzky je veľmi dobrá, neotláča sa ani vo vlhkejšom prostredí a odlíčiť ju môže byť vcelku problematické. Táto vlastnosť sa však nebije s druhým koncom ceruzky. Štetec plní svoju funkciu priemerne, lepší výsledok sa dá dosiahnuť pomocou tzv. pencil brush, ktorý je presnejší. Na druhej strane, v prípade potreby by som mu našla využitie aj pri očných tieňoch, keďže je príjemný na dotyk.


(pred rozmazaním)


(po rozmazaní)

Celkovo je výrobok príjemná záležitosť, trochu ma mrzí neschopnosť samostatného využitia, keďže táto ceruzka je podľa mňa skôr doplnok. Hlavným nosným pilierom je tu jednoznačne farba, ktorá bráni produkt pred upadnutím do čiernej diery tisícky jemu podobných.

Hodnotenie: 70%

sobota 24. novembra 2012

Ťažké rána...


 Prečo? Táto otázka ma napadá, keď ráno pri pohľade do zrkadla rozmýšľam nad fyziológiou opuchov. A nie len tých klasických pod očami,... S tými sa ráno už zdravíme ako starí známi :D
Celkový "náfuk" tváre neznášam špeciálne, pretože makeup potom vyzerá o dosť horšie. 

Asi 4 mesiace dozadu som si objednala hydratačnú gélovú masku od Oriflame. Už po 2 použitiach mi bolo jasné, že s ňou veľa vody nenamútim, a tak ostala polozabudnutá v zadnej časti mojej zbierky. 
Neskôr v rámci záchvatu spotrebiteľskej zodpovednosti som ju začala opäť používať. 
A zázraky sa diali.  


Je to môj zatiaľ najlepší liek na unavenú, opuchnutú pleť. Gél je aj bez pobytu v chladničke príjemne chladivý a vonia úžasne, keďže obsahuje výťažky z bieleho čaju. Trochu ma hreje pri srdci aj to, že je z rady Pure Nature a hrdí sa prívlastkom ORGANIC. Príležitostne vyjdú z tuby aj ružové zrniečka, ktorých funkcia mi je, bohužiaľ, neznáma :D



Celé použitie je vlastne aromaterapia a extra 4 hodiny spánku v jednom. 


INFO:
Balenie obsahuje 50 ml gélu, ktoré treba spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia, a o za cenu 5,90 eur, čo je trošku veľa vzhľadom na neúčinnosť v sľubovanej oblasti, preto som rada, že sa mi podarilo objaviť alternatívne využitie.



nedeľa 18. novembra 2012

RIMMEL: Lasting Finish 25 Hour Foundation (REVIEW)


 Kde sú tie časy, keď bol u mňa absolútnym vrcholom líčenia korektor a špirála???
Je síce pravda, že v bežné dni straším ľudí s makeup-free tvárou, ale keď sa už nejaká tá príležitosť objaví, dám si tú námahu a využijem všetky triky, ktoré poznám. Avšak na to, aby vynikli, potrebujem perfektný podklad. A o tom je aj dnešný príspevok...

Rimmel Lasting Finish sľubuje doslova hory-doly: nezaťažujúci pocit pri nosení, odolnosť voči poteniu, teplu, vlhkosti a oteru až po dobu 25 hodín, je obohatený o revitalizujúci minerálový komplex a zvlhčujúci Aqua Primer, vďaka ktorým sa pleť budí cítiť hydratovaná a svieža po celý deň. V drogériách sa 30 ml tohto zázraku predáva za 7,99 eur s dobou spotreby 24 mesiacov od otvorenia. Ja používam odtieň 100 Ivory.

Obal sa bude rátať snáď všetkým nadšencom sklenených túb s pumpičkovým aplikátorom, ktorý bol už toľkokrát vychválený až do neba. Nebudem to preto opakovať, stačí len povedať, že je to jeden z mnohých ďalších plusovým bodov tohto výrobku.


 Samotný makeup rozhodne patrí do kategórie tých tekutejších, ale je natoľko sebauvedomelý, že sa na prstoch nerozteká. Jeho vôňu by som opísala ako sviežu, nijako výrazne silnú. Inak je pomerne ťažké ju definovať, ale povedala by som, že takto nejako si predstavujem vôňu minerálov :D.

Roztieranie je jednoduché a bezproblémové, keďže makeup nezasychá do piatich sekúnd, človek má čas primerane sa s ním vyhrať. Skúšala som ho aplikovať prstami, pomocou klasického štetca na makeup i pomocou stipple brush a musím povedať, že najlepší výsledok sa dosiahne použitím obyčajného štetca. V tesnom závese sú prsty, ktoré ale poskytnú trochu slabšie krytie a ostanú zafúľané.
Krytie je stredné až plné, všetko záleží od metódy aplikácie a použitého množstva. Formulácia dovoľuje nanášanie aj bez podkladovej bázy, no s bázou je výsledný efekt proste dokonalejší. 


Na tvári makeup pôsobí polomatne a veľmi prirodzene, no zároveň je vidno rozdiel pred a po. Táto vlastnosť sa mi strašne ráta, pretože vyzerá dobre tak na dennom svetle, ako i večer či na fotkách.
Okrem toho dokáže pokožku pekne presvetliť a dodať jej zdravú farbu.
Moja pleť si ho pochvaľuje, keďže ju nevysúša a dobre udržiava prirodzenú vlhkosť počas dňa.




No a na záver výdrž. Bobmastická. Priznávam, že odolnosť voči oteru nie je vždy 100%-ná (problém mu robí prvá polhodina po aplikácii, kým sa neusadí, a nadmerné potenie, hoci v tomto bode sa drží statočne, zíde len minimálne množstvo a aj to len po pritlačení.), no 90%-ná bude. Ohromilo ma to, pretože aj na konci dňa vyzerá tvár upravene a relatívne sviežo. O odličovaní ani nehovorím. Aj po 16 hodinách dá dosť práce.

ZÁVER:
 Rimmel sa pri tomto produkte vyznamenal na plnej čiare, o čom svedčia aj pozitívne ohlasy mnohých ľudí. Ja sa môže len pridať.
Percentuálna úspešnosť: 100% 

P.S.: Vyskúšali ste už relatívnu novinku Rimmel Wake Me Up Foundation? Zvažujem, že ju vyskúšam, ale mám rešpekt voči "rozjasňujúcim časticiam"... :D

sobota 17. novembra 2012

ORIFLAME: Skin Energy Radiance Boost Eye Cream (REVIEW


 Oukej, je to oficiálne. Moja Oriflame mánia dosiahla kritické štádium. S každým katalógom prichádzajú nové pokušenia a moja imunita nestíha. A hoci som vďaka tejto svojej neresti objavila pár vecí, za ktoré by som dnes dala ruku do ohňa, experimentovanie na slepo môže vyjsť človeka draho. O tom som sa presvedčila aj pri tomto očnom kréme.

 Očný krém u mňa plní funkciu hydratácie a osvieženia po pretiahnutých večeroch, no výnimočne nepohrdnem ani nejakým tým odkruhovávačom, čo sľubuje prejasnenie očného okolia.
Radiance Boost Eye Cream obsahuje 15 ml a hoci jeho "skutočná" cena je 10,90 eur, ja som ho kupovala za nejakých 5-6 eur. (Ako však vtipne poznamenala iná blogerka, niekedy sa mi zdá, že tie plné ceny tam majú len tak naoko.)




Keď mi dorazila zásielka, príjemne ma zaskočila krabička s letáčikom ako z lekárne, v ktorej bol krém uložený. Krém obsahuje vitamín C, minerály a čiastočky odrážajúce svetlo. Spoločnými silami by mali rozjasniť pleť, chrániť ju pred vysúšaním a vyrovnať farebný tón. Podľa klinickým testov bola úspešnosť vo všetkých bodov vyše 80-percentná.
Ja som sa v tomto štádiu tľapkala po pleci, ako geniálne som nakúpila. Aha! Figu.
Hoci mám veľmi pozitívnu skúsenosť s vitamínom C v očných krémoch, tu ho musí byť ultramikroskopické množstvo. Ale po poriadku...

Klasická tuba je ukončená špicatým aplikátorom, ktorý si veľmi pochvaľujem, pretože nanášanie je s ním presné a jednoduché. Konzistencia je redšia, trochu mi farbou pripomína smotanu s marhuľovým nádychom. Pri bližšom pohľade na slnečnom svetle naozaj vidno jemný jas, čiže v tomto neklamali. No to je asi tak všetko. Po aplikácii necítim absolútne žiadny rozdiel, ak nerátam jemný mastnejší vzhľad miesta, kde bol krém nanesený. Ľudia, tá vec nič nerobí. Skúšala som to podobrotky i pozlotky, v chladničke i v izbe, nezaberá. Plus, vôňa je dosť chemická, ako je tomu asi u všetkých výrobkov z rady Optimals.







Tak som sa na to vykašľala. Nebudem si ničiť nervy, no tlak mi dvíha cena, za ktorú sa to predáva. Obyčajný gél z rady Essentials, na ktorý tiež chystám recenziu, je 100x lepší a pritom sa dá v akcii zohnať za smiešne 2 eurá.

Toľko môj pohľad na vec, snáď ešte percentuálne zhodnotenie: 40%. A aj to je veľa...

streda 14. novembra 2012

CATRICE: Smokey Eyes Set (REVIEW)


 Dva týždne ubehli ako voda a mne na blogu nepribudli žiadne nové príspevky. Viem, je to hanba, preto som rada, že je pár vecí za mnou a opäť mám čas povenovať sa vám. :D

Priznám sa, že som sa dlhý čas bála dymového líčenia ako čert kríža. Pár nepodarených pokusov v rannej puberte, nie príliš talentovaná kozmetička a zdržanlivosť bola na svete. Avšak minulý rok v januári som líčila kamarátku na ples a po starostlivom zvážení sme sa zhodli, že za pokus to stojí. Už sa nepamätám, ako som prišla práve k tejto značke, ale farebná kombinácia mi bola jasná hneď od začiatku.

Tento set je súčasťou permanentnej kolekcie Catrice a celkovo sú v ponuke 4 variácie: klasická čierna, jemnejšia hnedo-čierna, šedo-fialová, hnedo-zelená. Ja som si vybrala hnedo-čiernu s názvom: 030 Meet Me At The Bonfire. V balení, ktoré treba spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia, sa nachádza 7.45 g tieňov spolu s návodom na zadnej strane. Osobne si myslím, že popis sa hodí na vytvorenie klasických dymových očí, ktoré však nepristanú každému. Toto líčenie je treba prispôsobiť tvaru očí a tváre. Ničmenej, pre začiatočníkov to môže byť celkom dobrá pomôcka. Cenu si presne nepamätám, ale myslím, že to bolo nejakých 5 eur.


Vo vnútri sa nachádzajú 4 očné tiene a obojstranný aplikátor tak so špongiou, ako i štetcom.
Na začiatok odbavím práve aplikátor: jeho dva konce sú proste opačné póly. Štetec je jednoducho nanič, ľahko sa rozpadá a je plochý, teda tieňovanie sa nekoná. Na druhej strane hubička je najlepšia, akú som kedy vyskúšala. Tvar je skvelý, ľahko sa s ním nanášajú tiene  a keď na to príde, šikmenie a blendovanie tiež nie je na zahodenie. Hubka sa neohýba, no nie je ani tvrdá. Bohužiaľ, sama ho používam už takmer rok tak často, že po mnohých praniach sa jeho polovice rozišli.


Čo sa tieňov týka, milo ma prekvapili. Tri z nich sú pigmentované veľmi dobre, 1 (2. najsvetlejší) mierne zaostáva. 
1. tieň: veľmi pekná rozjasňujúca farba, ktorá sa dá použiť aj samostatne. Na rozdiel od iných jej podobných je neprášivá. Obsahuje malé trblietky, ktoré však vidno len z menšej vzdialenosti.

2. tieň: svetlá hnedá je celkom podarená, len je jej potrebné väčšie množstvo a jemnejšie tieňovanie. Rovnako ako predchádzajúci odtieň, aj ona obsahuje rovnaké trblietky.

3. tieň: dymová tmavohnedá je podľa mňa veľmi podarená. Dodáva celej paletke dymový efekt na rozdiel od iných "tmavých hnedých", ktoré sú v skutočnosti bronzové a človek s nimi vyzerá ako keby mal zapálené oči. Je matná.

4. tieň: čierna s krémovou textúrou je u mňa najmenej používaná, pretože po veľkom stmavení veľmi netúžim. Trochu ju podozrievam z otláčania, ale nemala som príležitosť podrobne ju otestovať.


Ako celok sa tiene držia fantasticky. Sú viditeľné, schopné vytvárať prechody a hlavne DRŽIA!
Použila som ich na pár celonočných príležitostí, vrátane vlastnej stužkovej, a nepohli sa z miesta. Je pravda, že som pod ne použila podkladovú bázu, alebo aspoň korektor, ale aj tak je to na tiene z drogérie výkon.



ZÁVER:
Tento set vrelo odporúčam všetkým, ktorí nechcú vyhadzovať veľa peňazí za tiene na večerné líčenie, lebo ho tak často nevyužívajú a hľadajú aj iné kombinácie, nielen čierno-šedú. 
Za seba mu udeľujem 90%. Nie je bez chýb, ale na mňa tak výsledný efekt pôsobí :D

A vy? Máte nejaké dobré skúsenosti s drogériovými tieňmi?