pondelok 31. decembra 2012

2012: Favourites

Vo finále favoritov zvíťazili na plnej čiare tieto produkty:
(názvy sú len pri tých, ktoré nemajú meno na obale)



















nedeľa 30. decembra 2012

Ako ma Catrice očarila... spectaculART Limited Edition







 Catrice opäť dokázala, že nepatrí do starého železa. A na rovinu poviem, že to už potrebovala.
V posledných limitkách boli najpohľadnejšie veci kozmetické taštičky a obaly paliet, samotné farby kričali nedostatkom inšpirácie. Bohužiaľ, aj to sa stáva, hlavne u nás, kde neprichádza ani polovica kolekcií bežne dostupných v zahraničí.

 SpectaculART je založená na kombinácii prvkov Indie a Francúska, čo je badať hlavne na dizajne obalov, ktorým sa podarilo zachovať si pri ornamentoch tichú eleganciu.
Do svojej zbierky som zaradila tri veci: dve skvelé, jednu, hm, nie tak skvelú.


Lak v odtieni Soulful sa vonkajškom zaraďuje skôr do bežnej kolekcie, keďže mu chýba akýkoľvek prvok na odlíšenie, no všetko si vynahradil vo farbe.
Ide o nádhernú zmes ružovej, fialovej a jemne duochrómového lesku, ktorá vyzerá naozaj skvele v každom svetle. Posúďte sami...








Mojou druhou srdcovkou je jemný rúž rovnakého mena. Hoci nemá výraznú pigmentáciu klasického rúžu, je príjemným osviežením v oblasti spĺňania náročnejších požiadaviek typu: SPF- 10, obsah kyseliny hyalurónovej na vyplnenie jemných vrások na perách a krásnej farby s veľmi prirodzene vyzerajúcim žiarivým efektom na slnku. Lahoda...

(v 1 a viacerých vrstvách)



No a nakoniec jeden krok vedľa. Lícenka z tejto limitky nie nič iné len púdrová hmota v prestrojení za penovú krémovitosť. Odtieň je taký svetlý, že ho badať len na snedšej pleti a o trvácnosti ani nebudem začínať. Keby tam boli aspoň nejaké farby na výber, keďže Holi Hai to sám jednoducho nezvláda...



(kto má orlí zrak, môže v približne v strede zbadať jemne naružovelý pás, ktorý je výsledkom štedrého množstva produktu)

Celkovo sa mi limitka veľmi páči a jediný dôvod, prečo nevlastním minimálne dva tiene na oči a ešte jeden rúž, je ten, že ich proste nepotrebujem. Aj keď človek nikdy nevie...



piatok 28. decembra 2012

2012 volume 1: WANTED!






Do záveru roka chýba pár dní, a preto prišiel čas zhodnotiť uplynulých dvanásť mesiacov z hľadiska vzostupov a pádov v oblasti kozmetiky.

Dnešný príspevok sa týka konkrétne výrobkov hľadaných za nesplnenie sľubov, či horšie, nenaplnenie primárneho účelu.
Takýchto banditov nie je v obchodoch málo a počas celého roka sa im snažím zubami-nechtami vyhnúť, no z času na čas je moja snaha márna.








DERMACOL Moon Touch Mouse Eye Shadow No. 7
Hľadaný pre: nevábny šedastý podtón




Už na začiatku mi bolo jasné, že tento tieň nepatrí medzí neutrálne farby na každodenné nosenie. Preto som si ho šetrila na príležitosti ako Silvester a líčenia na plesy. Čo som však nečakala bol sivý až kamenný podmaz, ktorý sa objavil vždy, keď som sa snažila naniesť hrubšiu vrstvu, pretože v tenkej sú to len nerovnomerne rozmiestnené trblietky. To jediná jeho vina, a okrem tej žiadna iná... 







e.l.f Studio Stipple Brush
Hľadaný pre: nefunkčnosť

Tento štetec si to u mňa zlizol. Vďaka nemu si nabudúce dvakrát rozmyslím, či pri pohľade na dlhé a riedke štetiny s kvalitnou rúčkou podľahnem pokušeniu. Popis sľubuje prirodzený vzhľad vďaka lepšiemu zapracovaniu do pokožky. Haha.
Skutočnosť je taká, že tretina makeupu sa stratí niekde v jeho hlbinách, zvyšok je na tvári nanesený ala dikobraz a vďaka nulovej hustote štetín to tak aj ostane. Náhodou viem, ako má správny stipple brush vyzerať a s týmto sa môžem akurát tak pridať k impresionistom...

MAYBELLINE Affinitone Blush in Rosewood
Hľadaná pre: komplikovanú aplikáciu




Hoci oceňujem výrobcovu starostlivosť  v oblasti šetrenia pri naberaní, treba si stanoviť hranice.
Táto konkrétna lícenka sa dá nabrať len s priloženým drapákom maskovaným ako štetec.
Inak má krásnu farbu a v pohode výdrž, ale tvrdosť odrádza.





RIMMEL Professional Eye Brow Pencil in Hazel
Hľadaná pre: malý (neexistujúci) výber odtieňov


Rimmel sa pri ceruzkách na obočie asi domnieva, že ich potrebujú len hnedovlásky. Dva odtiene, svetlejšia a tmavšia hnedá, podľa mňa nie sú postačujúce. Sama mám blond vlasy s prímesou hnedej, no moje obočie má nádych do popolava. A ten sa bije s krásnou orieškovou ceruzky.
Inak by som ceruzku odporúčala, lebo je kvalitná, drží a keď som ju skúšala na vhodnom type obočia, vyznamenala sa.



BALEA Enzýmový peeling
Hľadaný pre: zločiny proti pokožke

Naozaj nechápem, ako mohol tento peeling prejsť dermatologickými testami. Svoju hroznú skúsenosť s ním som bližšie popísala TU.


















BIODERMA Sensibio Riche
Hľadaný pre: neúčinnosť

Človek sa chce raz za čas odmeniť a namiesto toho sa potrestá. Za 18 eur som získala krém, ktorý na pokožke vytvorí mastný film, dlho sa vstrebáva, vôbec pokožku nevyživuje a je podozrivý z upchávania pórov s následným výskytom pupienkov.

Nebojím sa povedať, že lepšiu službu mi v tomto ohľade robí BB krém od Skin79.

Ešte to s ním možno skúsim, ale keď mi dôjde trpezlivosť, tak nahradí môj krém na ruky.










REXONA Biorythm Ultra Dry Aniperspirant
Hľadaný pre: neetický zápach



Asi nikdy neprídem na to, ako táto vôňa prešla schvaľovacím procesom. Je to čistá chemička a čo je horšie, zatiaľ čo niektoré antiperspiranty vyprchajú, tento drží ako priglejený.

Funkciou je to stredná trieda a aplikátorom jednička (opačné umiestnenie guličky a zúžená tuba si zaslúži nejakú cenu :D). Ale ten smarad...













Tak to by bolo z nepodarkov všetko. Budúci príspevok bude už veselší, pretože pôjde o objavy uplynulého roka.

Ako vyzerajú vaše nevydarené nákupy? :D

sobota 22. decembra 2012

ORIFLAME: Wonderlash Mascara (REVIEW)

Po dvoch týždňoch flákania sa som u zas s ďalšou recenziou. Pôjde o asi najznámejší kúsok dekoratívky z dielne Oriflame- špirálu Wonderlash.

Špirála bola súčasťou jednej z mojich dávnejších objednávok a popravde jej trvalo dosť dlho, kým sa prepracovala ku každodenným produktom.

Na začiatku som z nej nebola ani zďaleka paf, pretože sa mi sústavne darilo pichnúť sa s kartáčikom do oka a následne nahodiť look alá panda veľká. Naviac výsledok za to nestál.

No a potom som si prečítala návod. :D Kefka má dve strany: kratšiu, ktorá riasy nafarbí a vytočí, a dlhšiu, ktorá ich zas predĺži a rozdelí. Ako inteligentná osoba som ich spočiatku používala naopak.


Z môjho pohľadu je zázrak hlavne tá kratšia strana, vďaka ktorej si ráno vyčarujem mihalnice vo viditeľnom spektre. Dlhé štetinky využívam len príležitostne, keď mám chuť pobaviť sa, a musím povedať, že hrajú druhé husle, keďže len trochu pomôžu zvýrazneniu, prípadne rozuzleniu.

Čo však na tejto špirále zbožňujem, je jej schopnosť udržať riasy natočené po celý deň. Bez srandy. Tak čerstvo ako vyzerajú ráno o 6:55, budú vyzerať aj poobede o 16:00. Dlhší úsek som zatiaľ netestovala.

No a do tretice pridám aj jednu priemernú vlastnosť: hoci počas dňa neopadáva, hlavne vo vlhkom počasí sa jemne otlačí. Vzniknutá podkovička sa dá ale rýchlo odstrániť počas obedňajšej prestávky a potom je to už v pohode.

Wonderlash maskara sa dá zohnať cez Oriflame poradkyňu a podľa aktuálnej ponuky stojí okolo 8 eur, no často je v rôznych akciách. V balení je 8 ml s dobou spotreby 6 mesiacov. A aby som nezabudla, konkrétne táto verzia sa volá Intense, pretože má ísť o extrémne čiernu farbu, čo môžem potvrdiť. Okrem nej existuje ešte klasická a vodeodolná verzia.


Špirála si plne zaslúžila svojich 95%.

sobota 8. decembra 2012

UŽ NIKDY VIAC!!!

Dnešný príspevok bude malé intermezzo v mojej nútenej dovolenke. :D

Zhruba pred týždňom som uverejnila príspevok o akciách a vianočných balíčkoch v dvoch najznámejších drogériách. Medzi spomenutými produktami bol aj enzýmový peeling od Baley. Ako môžete vidieť na obrázku, vzala som si k srdcu príslovie: "Za pokus nič nedáš."
  A poviem vám, dáš....

Za 1,99 eur som si kúpila 50 ml najhoršej chémie na svete, ktoré naoko sľubuje hĺbkové čistenie pre súmernú pleť. Peeling by sa mal používať 2-3x týždenne a nechať pôsobiť 5-10 minút.

Po nanesení som do 30 sekúnd pocítila jemné mravčenie. To by bolo ešte fajn, aspoň mám dobrý pocit, že to funguje. Do 5 minút sa z toho stalo ale neznesiteľné pálenie a ja som si to radšej rýchlo zmyla.

Nasledovalo zhrozenie. Nešlo len o nepríjemný pocit, tvár som mala hlavne na lícach a nose červenú od podráždenia, ktoré nezmizlo hneď, ale až po pár hodinách.

Takže ak môžete, vyhnite sa tejto "zaujímavosti". Ja si dávam pauzu s Baleou.




nedeľa 2. decembra 2012

Študijná pauza


 Tento príspevok venujem všetkým svojim sledovateľom, verejným i tajným.
Človek by si povedal, že s blížiacimi sa sviatkami sa zmenšuje aj množstvo práce, no v mojom prípade to tak, bohužiaľ, nie je.
 Som maturantka a práve teraz, keď by som najradšej blogovala o kozmetike od rána do večera, sa musím seriózne učiť.
Bez srandy.
 Preto prosím ospravedlňte absenciu príspevkov v najbližších 2-3 týždňoch.
Sľubujem, že vám to poriadne vynahradím cez vianočné prázdniny :D




obr.: http://www.lacrosselibrary.org/information/books_lit.asp