piatok 29. marca 2013

Na Farme to žije...


Na svoju obranu musím povedať, že za bežných podmienok idú všetky bio/eko/prírodné výrobky mimo mňa. Tých pár skúseností ma skôr odradilo ako povzbudilo k ďalšiemu testovaniu, preto mi trvalo dosť dlho, kým sa odhodlala vyskúšať Corine de Farme.

Na začiatok som si vybarala pleťovú vodu z ruží a hydratačný krém pre žiarivú pleť, keďže to boli neinvazívne veci, pre ktoré mám využitie.

Corine de Farme Eau de Rose má byť podľa popisu z 99% prírodná, bez obsahu parabénov a farbív, s prívlastkom hypoalergénna. Balenie obsahuje 200 ml, a ak nie je práve v akcii, stojí okolo 5 eur. Spotrebovať sa má do 12 mesiacov. Na obale sú ospevované aj iné jej dobré vlastnosti, mňa teší sľub nelepivosti a pocitu komfortu pre suchú pleť.


A poviem vám, je skvelá. Niečo podobné som mala aj od Garnier, no ten mierne vysušoval, čiže sympatie nezískal. Táto voda je jemne parfemovaná, vonia príjemne za ružami bez toho, aby z toho rozbolela hlava. Voda je bezfarebná a na pokožke ju ani necítiť.
Je fantastická na dolíčenie a odstránenie zvyškov odličovacieho mlieka, či ranné osvieženie. Všimla som si, že pokožku upokojí a jemne hydratuje, pričom nestráca účinnosť, čiže ak tam nejaký ten pigment z makeupu ostal, dá ho dole. 


Jediné, čo ma rozčuľuje, je dávkovač. Ide o pumpičku, ktorá má problém s výbušnosťou a uzatváraním, preto chce manipulácia s ňou trochu praxe a neodporúčam uzatvárať ju pootočením, pretože je neskutočne ťažké znovu ju otvoriť.

                                                                        100%

Corine de Farme Radiant Complexion som vzala kvôli tomu rozžiareniu, ktoré sľubuje. Na rozdiel od vody obsahuje "len" 95% prírodných zložiek, no zároveň, podobne ako ona, neobsahuje parabény a je hypoalergénny. Má v sebe obsiahnuté antioxidanty (čínska slivka, biely čaj, olej z brusnicových jadier), pleť má hydratovať po dobu 24 hodín, chrániť pred UV žiarením a zvyšovať odolnosť pokožky.
Cena sa opäť pohybuje okolo 5 eur za 50 ml s dobou spotreby 12 mesiacov.
Krém prišiel zabalený do papierovej krabičky.




Ano, áno, áno!!! Teda až na to UV, ktoré zmerať a posúdiť neviem :D
Krém má skôr gélovú konzistenciu, ovocnú vôňu a veľmi rýchlo sa vsaje, pričom zanecháva akýsi jemný film, ktorý ale nie je ani lepkavý, ani mastný. Pleť bola hneď po použití na pocit krásne hydratovaná a po 2 týždnoch som si všimla badateľné rozžiarenie a celkovú pohodu. Hydratácia je u mňa 12 hodinová, pretože jednak mám suchú pokožku a jednak sa večer odlíčim a krém znovu nanesiem. 


(dno balenia sa s každým stlačením vysúva nahor, aby nič nevyšlo nazmar. Šikovné :D)

Inak prvé, čo mi prišlo na um počas používania, je podoba krému s Hydrabio sérom od Biodermy. Celková konzistencia, efekt a výdrž.... Som si istá, že si ho kúpim opäť.

                                                                       100%

Tieto dva produkty ma tak nadchli, že už teraz vlastním ďalší, a keď miniem súčasný krém a odličovač, skúsim opäť niečo z ich ponuky.

štvrtok 21. marca 2013

Rimmel Fix & Perfect (REVIEW)


O tom, že Rimmel patrí medzi lepšie značky drogériového rangu, snáď netreba nikoho presviedčať. 
Ja som však človek nedôverčivý a rada si formujem vlastný názor na vec. Inak to nebolo ani pri báze na obrázku.

Všetky sľubované atribúty sú na prednej strane prehľadne vypísané a podporujú človeka v očakávaniach. 
Akoby aj nie? Veď zvládať vyhladenie, obnovu, rozžiarenie, zmatnenie a ochranu naraz je celkom fuška aj pre drahšie produkty.

Navonok sa obal tvári nenápadne, možno až tuctovo. Niežeby to nejak prekážalo, ale v spojení s neexistujúcim marketingom to výrobok posúva na dolné priečky wishlist-ov.
Inak obsahuje klasických 30 ml a jeho cena sa hýbe okolo 6-7 eur.
Spotrebná doba: 12 mesiacov od otvorenia.



Textúra a farba bázy sú podľa mňa dosť klamlivé. Po vytlačení z tuby sa jedná o gélový krém bielej, nepriehľadnej farby, ktorý sa však pri styku s pokožkou rozotiera do stratena, no prináša so sebou mastný pocit. Nie je to dvakrát príjemné, pretože niečo z toho pocitu sa nalepí aj na prsty, ale do minúty odznie. 
A to ma trošku štve. Báza má v prvom rade poskytovať hladký povrch, aby bolo rozotieranie makeupu jednoduchšie. Pri tejto to musíte stihnúť v spomínanom intervale. 

Ak sa vám to podarí, všimnete si zaujímavý jav: báza a s ňou i vaša pleť je zmatnená (v tomto bode súhlasím s popisom). Pre niekoho výhra, pre mňa problém, keďže je to to posledné, po čom túžim. Vydám sa teda hľadať sľúbené rozjasnenie, no nič také sa nedeje. Bohužiaľ.

V mojom prípade mi teda ostáva testovať už len ochranu pleti a predĺženie výdrže makeupu.
Makeup naozaj drží, aj vo vlhkom počasí, čo pripisujem zmatneniu. Na druhej strane, ak sa vám páči jemný zdravý výzor pleti tesne po nanesení všetkých vrstiev omietky, tejto báze sa účinne darí čokoľvek tomu podobné pohltiť. 

Zatiaľ to vyzerá ako nič moc, ale zdanie klame. Ochrana je môj obľúbený atribút tohto rimmelovského počinu. Odkedy ho používam, postrehla som znížený výskyt pupienkov v dôsledku upchatých pórov. 

Jediná vec, ktorá mi vyslovene vadí, je vôňa. Prenikavá, vtieravá a bolestihlavyspôsobujúca. Opäť som to však iba ja. Má ju kamarátka a pochvaľuje si ju.


Aby som to zhrnula: Rimmel vyvinul super bázu vhodnú pre normálnu až mastnejšiu pleť (poprípade suchšiu v lete) so zmatňujúcim efektom a ochrannými vlastnosťami.
Síce trochu prestrelil v oblasti parfemácie, ale to aj tak nebude brániť báze v získavaní priaznivcov. 

80%
(Nechápte ma zle, báza je fajn, miniem ju celú, len sa potom poobzerám po inej.)




pondelok 11. marca 2013

Najdrahší LUMI, nemám ťa rada...


.... a nie je to preto, lebo Tvoje krytie stojí za fajku močky alebo snáď preto, že odtieň ROSE PORCELAIN je oranžový ako smetiarske vesty. 
Čo ma dožralo bola Tvoja neschopnosť vykúzliť sľubovaný rozžiarený efekt.


Technológia, ktorú údajne obsahuješ, podľa všetkého ani nemusela byť registrovaná na Patentnom úrade, keďže ukradnúť by ju chcel asi len človek s diagnózou. 

A keby si sa chcel vyhovoriť z takmer neexistujúceho krytia, povedala by som, že sa Ti to nepodarí, pretože vrstvenie je viac než len obmedzené, nehovoriac o riziku vytvorenia umpa-lumpy (kto by sa chcel informovať).





Na základe vyššie uvedených sťažností som nebola schopná (či ochotná) objektívne posúdiť akékoľvek iné atribúty, ktoré (možno) máš.

A na záver rada do budúcnosti: skús zmeniť názov na niečo v zmysle: Magique Tinted Moisturizer with SPF 18, pretože, úprimne, to je tvoja pravá tvár.

30 %