nedeľa 16. septembra 2012

BB krémy: 1. časť (Chcem Vedieť Viac)

 Tak v tejto časti pôjde o beauty sucharinu.
Viem, že väčšina z vás už o BB krémoch počula dosť na to, aby si o nich vytvorila vlastný názor. Ak ste na tom podobne, srdečne vás odkazujem na ďalšie časti série.
V prípade, že ste však hľadali nejaký rýchlokurz v tejto oblasti, alebo chcete vedieť, ako sa na BB krémy pozerám ja, čítajte ďalej.

Vysvetlenie skratky sa líši podľa zdroja, sú do toho dokonca zapletené aj autorské práva, no vo všeobecnosti sa uznáva vysvetlenie 'Beauty Balm' alebo 'Blemish Balm'.
 Po prvýkrát vznikli krémy v Nemecku ako vynález tamojších lekárov, ktorí sa snažili pomôcť pacientom po rôznych kožných operáciách ako je napr. laser. Aby dosiahli svoj cieľ, vyvinuli produkt, ktorý mal hojivé účinky a zároveň kryl nedostatky pleti v dôsledku zákroku.
 Po nejakej dobe sa toho chytili kozmetické firmy v Ázii, ktoré krémy pretransformovali na výrobky vhodné na každodenné nosenie. To bolo pred zhruba 10 rokmi. Tak dlho sú BB krémy na výslní v ázijských krajinách.
 K nám sa dostali vo veľkom pred 1-2 rokmi a odvtedy sa na nás tlačia zo všetkých strán.
Väčšina ľudí sa však zhoduje v názore, že pravé ázijské krémy sú kvalitnejšie a lepšie než ich západní bratia. Tí sa naopak skôr podobajú tónovacím krémom.

Dnes existuje obrovské množstvo druhov ázjských BB krémov pre všetky typy a vek pleti s rôznymi benefitmi.
Toto je približný zoznam vecí, ktoré mnohé z nich obsahujú (každý z nich má z vlastností namiešaný vlastný koktejl):

  • UV ochrana (SPF x)
  • bieliace zložky (proti pigmentovým škvrnám)
  • látky proti starnutiu pleti (môže ísť o prevenciu, ale i primárne zameranie)
  • zvláčňujúce a hydratačné zložky  (preto krém)
  • mastnotu kontrolujúce látky
  • rôzne vitamíny a výťažky z rastlín, plodín...

Z 'našich' značiek majú svoje BB-čka Maybelline, Garnier, L'oreal,... Neviem o všetkých, toto sú tie, ktoré registrujem.
Ja sa v príspevkoch zameriam na 3 najznámejších 'šikmoočiakov'.

DOSTUPNOSŤ :
V súčasnosti viem o 2 slovenských eshopoch s ponukou pravých ázijských BB krémov:
http://www.coolbeanz.sk/
http://bbkremy.sk/

Oba ponúkajú mini verzie (5 ml) výrobkov niektorých značiek alebo aj celé kolekcie mini verzií, a coolbeanz dokonca aj pravé testery (plastové vrecúška s obsahom pár ml).
Cena sa pohybuje okolo tých 3,10 eur za 5 ml a 0,70 eur za tester. Na rovinu musím povedať, že je to podľa mňa drahé. Hlavne mini balenia, ktoré nie sú ani z polovice plné, tak sa nedajte oklamať fotkou solídne sa tváriacej sa tuby. Tu by som odporúčala zozbierať sa viacerí a následne objednať, aby ste neprerobili na poštovnom.
S oboma obchodmi mám skúsenosti, od oboch mi prišla objednávka rýchlo a v poriadku, obaja prihodili aj nejaký ten darček. Ich ceny sa líšia v centoch, takže záleží len na vás, komu dáte prednosť, resp. u koho nájdete zmes vzoriek/plných verzií podľa vašich požiadaviek.
Kto má PayPal a viac odvahy, môže skúsť kúpu cez eBay, no tam je to dosť ťažké ustriehnuť, pretože podvrhy sa množia ako huby po daždi (článok o tom napísala aj PlumFoolery TU).

To by bolo asi tak všetko k úvodu, o pár dní sa môžete tešiť na pokračovanie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára